Damjan Murko: Drugi božič s Tiarjem

Vir: Nova
30. 12. 2013

Družina Damjana Murka je kljub pevčevi siceršnji razvpitosti za zaprtimi vrati svojega doma pravzaprav povsem običajna. Obiskali smo jih tik pred novoletnimi prazniki.

Letošnji so zagotovo posebni, saj Damjanov sin Tiar praznuje svoj drugi božič. Če je bil namreč lani še premajhen, je zdaj že toliko večji, da se že zaveda stvari okoli sebe in jih tudi začuti. Ni se težko spomniti, kako in v kakšnem pričakovanju je prav vsak med nami čakal svoje otroške božiče.

Pričakujoč belobradega in brkatega rdečeličnega možaka s sanmi in jeleni, ki jezdijo po nebu, ki se po legendi spusti skozi dimnik in v eni sami samcati noči obdari vse otroke na svetu. In tudi pri Murkovih so letos otroške oči ter pričakovanja veliki. Posebno poglavje je praznična okrasitev. Smrečica je v njihovem domu stalnica in vsakoletna obveza.

Brez nje zanje ni pravih praznikov. Še pred nekaj leti so imeli naravno, nato pa so se iz praktičnih in okoljevarstvenih razlogov odločili za umetno. Stanovanje je praznično okrašeno s svečkami in lučkami, diši po potici in cimetu. A še bolj kot sama jelka, pa najsi je še tako lepa, je vsaj za oba brata pomembneje tisto, kar leži in čaka pod njo, čeprav darila niso razkošna.

"Ženi sem letos kupil parfum, ona meni srajco, ki sem si jo že dolgo želel, Tiar je dobil DVD s svojo najljubšo risanko Čebelica Maja in nekaj oblačil, Majinemu sinu pa sva dala kar denar, bo že vedel, kaj si kupiti, saj je že dovolj velik," je povedal Damjan.

Več o tem, kako so preživeli božični večer, ki je v njihovi družini še bolj poseben, saj ima prav na ta dan rojstni dan tudi ženin sin iz prejšnje zveze, izveste v novi številki revije Nova.

Priporočamo