Damjan in Roman: Nekoč pesti, danes objemi

Tisti, ki ju poznajo, pravijo, da se ne gre prehitro veseliti.  (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Nova
21. 3. 2014

Da tudi estradniki kljub svojim kapricam in posebnostim, ne glede na obseg sprtosti, ne kuhajo zamer v neskončnost, sta te dni dokazala tudi akterja ene od najbolj odmevnih estradnih zgodb, v kateri so pele tudi pesti. 

Če se spomnimo, sta najprej besedno oziroma z žaljivkami, nato pa še s klofutami v zaodrju obračunala dva slavčka Roman in Damjan. Zdaj sta 'sprteža' spet trčila skupaj. A tokrat popolnoma drugače od pričakovanega.

O tem, da bo pokalo, ni dvomil nihče. A kdo bi si celo v sanjah mislil, da bo pokalo od objemov? Ob zadnjem javno znanem srečanju je namreč na obeh straneh prekipevalo od kričanja in groženj tipa: ubij kretena, začepi, idiot in podobno, čemur je sledilo tudi povzpetje na mize in mikastenje. Škandal je odmeval po vseh mogočih in nemogočih koncih, o njem se je govorilo po dolgem in počez, srboriteži pa so se znova skoraj stepli kar pred TV-kamerami tudi pozneje, ko so jih mediatorji povabili zakopati bojne sekire.

Roman Murka povabil na nastop na praznovanju

Eni bodo rekli starejši in modrejši, drugi bolj stari, bolj nori, a dejstvo je, da sta si pretepača padla v objem. Roman Posavec je pretekli konec tedna praznoval okroglih 40 let, kar je zagotovo omembe vreden in pomemben mejnik. Ob košu drugih želja si je zaželel, da se doreče in uredi tudi razvpita afera mlatenja. Predrzno ali skesano je tako poklical drugega slavčka in ga povabil na nastop na praznovanju.

Murko

"Niti v sanjah si nisem mislil, da bo sploh prišel na zabavo, čeprav sem ponudil dober honorar. A sem doživel tako rekoč pravi šok. Ni namreč le takoj privolil, ampak je prišel celo brezplačno! Kot darilo in v želji, da se zakopljejo stare zamere," pravi Roman. Seveda ni treba poudarjati, da je bivši pretepaški in po novem, kot kaže, prijateljski par dobesedno osupnil vse okoli sebe. In to menda tako zelo, da so prisotni pozabili celo fotografirati in sta jih morala prebuditi z besedami: "Halo, a naju bo kdo pritisnil?!?"

Murko

Murko je v nasprotju s Posavcem tokrat presenetljivo skop z besedami, kar je sicer zanj vse prej kot značilno. Oziroma bolje rečeno skrivnosten. "Vesel sem, da se je stvar po več letih uredila. Da si lahko pogledamo v oči, da znamo drug drugemu odpuščati. Sicer pa sem zmeraj iz vsake zgodbe zase potegnil najbolje. Tako mi tudi ta škandal ni škodoval, saj danes ne bi bil tu, kjer sem." In kako je z brezplačnim prepevanjem? "O tem pa ne bom govoril. Dobil sem veliko napitnino," je kratek. A tisti, ki ju poznajo, pravijo, da se ne gre prehitro veseliti. Premirje in prijateljstvo menda nista prav verjetna na dolge proge ...

Napisal: Roman Turnšek

Značke: Damjan Murko

Priporočamo