Damjan Murko javno snubi ženo: Omoži me spet!

Damjan je obleko za Majo izbral sam, saj pravi, da do potankosti pozna njen prefinjeni okus. Katera je tista prava, bo razkrito šele na poroki. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
1. 2. 2013

Maja bo minilo pet let od velike poroke leta. Natančneje: zgodila se je 3. maja 2008 v stolni cerkvi v Mariboru, sveža in od sreče žareča zakonca sta postala Maja in Damjan Murko.

Takrat so se nekateri šalili, da je bilo na poroki prisotnih več medijev kot svatov, saj smo si vsi predstavniki medijev želeli ogledati in dokumentirati ta veličastni dogodek.

»A leta tečejo in pet let ni mačji kašelj,« nam pove Damjan, ki je precej žalosten, da sta z ženo skoraj istočasno izgubila poročna prstana. Seveda ima rešitev že na dlani: »Prišel sem na idejo, da bi svojo Majči zasnubil še enkrat. Glede na to, da bova najin veliki zaklad, sina Tiarja, krstila 4. maja, kar je samo dan po peti obletnici poroke, sem se določil, da Majo prosim, da se še enkrat poroči z mano,« nam razloži.

»Draga Majči, javno te prosim, ali bi se še enkrat poročila z mano?«

Damjan prek Nove sprašuje ljubezen svojega življenja in upa, da mu bo odgovorila v ponedeljek zjutraj, ko ji bo novo Novo prinesel domov.

Vse je urejeno

Še preden Damjan ve odgovor (predvideva seveda Da z veliko začetnico in sladkim poljubom), je uredil vse potrebno za svečani dogodek.

Za nova poročna prstana se je napotil v zlatarno Lavtižar na Jesenice, kjer ju bodo posebej po njegovih zamislih in željah unikatno izdelali. »Njihova dovršenost in kvaliteta sta me prepričali, da so ravno oni pravi, da izdelajo najina nova poročna prstana,« utemelji izbiro.

Seveda bosta Damjan in Maja na svoj veliki dan blestela v prečudovitih in unikatnih oblekah – te bodo iz Poročnega kotička iz Ljubljane, kjer jima bodo pomagali izbrati najboljše, poleg tega jima bodo podarili še vabila in konfete

»Tak dogodek pa ne sme ostati nedokumentiran, zato sem bil tudi tukaj posebej pazljiv, komu zaupati izdelavo fotografij in posnetkov. Za album bo poskrbela Klavdija Gobec iz Celja, za snemanje vnovične poroke pa bodo svoje vrhunsko delo opravili Kampasutra Produkcija, ki so na tem področju res najboljši.

Tudi kulinariko za dogodek sem zaupal na lastnih brbončicah preverjeno najboljšim – slavnostno kosilo bo v Ločah v Penzionu Kračun, tako da bosta krst in moja vnovična poroka res nekaj velikega. Samo še Majči sprejme mojo snubitev ...« je poln pričakovanja Damjan.

Ko si upamo z najmanjšim kančkom dvoma podvomiti, kaj pa če Maja v snubitev slučajno ne bo privolila, nas ustavi s samozavestno dvignjeno roko in povišanim glasom: »Glede na to, da že več kot devet let prisega na najvišjo kvaliteto (name), bo odgovor zagotovo znova pritrdilen. Haha. Vas bom pa seveda obvestil o odločitvi, ki jo bo podala moja soproga,« pojasni za konec.

Priporočamo