Damjan Murko je postal gostinec

Damjan Murko je postal gostinec (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
3. 7. 2018

Damjan Murko vedno znova preseneti s svojimi zgodbami. Tokrat pa nas je presenetil s tem, da je postal gostinec. Damjan ima z gostinstvom kar nekaj izkušenj, saj je že pred leti stregel v različnih lokalih v Mariboru. Po novem pa naj bi vodil prestižni lokal Feniks caffe, ki je zaživel ob Dravi.

Ko nam je prišlo na uho, da je slovenski slavček postal gostinec, smo seveda takoj šli po poti govoric in ga na kraju samem tudi obiskali. Urejen od glave do peta nas je z nasmeškom na obrazu sprejel in nas povabil na veliko teraso, kjer smo ob kavici in penini poklepetali, ali je res prevzel lokal in kakšna je pravzaprav njegova funkcija v tem lokalu.

"Že dolgo sem sanjal o tem, da bi poslal glavni menedžer lokala, ki je vreden svojega imena, ki dela na visokem nivoju in bi se v njem tako jaz kot gostje dobro počutili. Ponudila se je priložnost, ki sem jo sprejel z odprtimi rokami. Posla sem vodja, menedžer in skrbim za piar gostinskega obrata," pove Damjan.

"Ne želim, da me osebje vika, da me kliče šef, rad bi bil bližje ljudem, ki bi se z menoj lahko identificirali, fotografirali in ob kavici poklepetali z mano, saj bom večina časa prisoten v lokalu. Nič ne sme biti prepuščeno naključju, želim, da gre vse skozi moje rentgensko oko. Če želim, da se ljudje dobro počutijo, da bodo radi prihajali k nam, moram za to tudi sam poskrbeti. Seveda je pa glasba prva v mojem življenju. Zadnja pesem Ne zaklepaj vrat srca se že zelo vrti na radijskih postajah, tako da jo bo mogoče slišati tudi na mojem novem delovnem mestu."

Damjan se že veseli novih izkušenj in verjame, da se bo v novi vlogi dobro znašel. "Stopil sem iz cone odboja in sem pripravljen na nove izzive. Verjamem v svoje sposobnosti in vem, da mi bo uspelo, kot vsaka stvar, ki se je lotim z veliko odgovornostjo, profesionalnostjo in predvsem s srcem." Feniks je nekoč slavil kot znamenita Samsara, ki je nekaj let skrbela za družabno dogajanje ob Dravi. Potem pa se je njena pot negativno zaključila. Upamo, da bo Damjanu uspelo umestiti lokal nazaj na seznam dobrih zabav in še boljše kavice v mestu.

Priporočamo