Damjan Murko: Je res na socialni podpori in borzi dela?!

Damjan Murko: Je res na socialni podpori in borzi dela?! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
15. 6. 2017

Medtem ko štajerski slavček ves čas na družabnih omrežjih objavlja slikice razkošnega življenja, potovanj in gurmanskih uživanj v različnih restavracijah, smo na uredništvo dobili namig, naj preverimo, da je v resnici Murko 'priklopljen' na državni aparat, in sicer dobiva socialno podporo in nadomestilo za brezposelnost!

Preverili smo, ali je njegovo življenje res samo krinka, saj še vedno ni čisto dobro znano, kako in od česa res živi. Tudi sam k tem govoricam veliko pripomore, saj na svojem Facebook profilu tedensko objavlja razvajanja, ki si jih privošči, počitnice v hotelu z nikoli manj kot petimi zvezdicami, prevažal naj bi se v avtomobilu znamke BMW, ženi kupuje drage krznene plašče, živi v štirisobnem stanovanju v središču Maribora.

Žena Maja je že leta brez zaposlitve, torej so štiričlanska družina (še Majin 18-letni sin iz prejšnje veze). Sicer zmeraj do podrobnosti urejen par sosedje srečujejo na igralih, Damjana zmeraj pokritega s čepico in sončnimi očali, sicer pa se največkrat na dvorišču igra s svojo mamico. Sta sicer prijazna in kot vse preostale družine, vendar res ne vemo, kako lahko živijo tako lagodno?

Jim torej res izdatno pomaga država, res tako udobno živijo na račun davkoplačevalcev? Vsako leto pripravlja velika družinska in medijska srečanja – nedavno tudi slavje ob 9. obletnici poroke v Gold Pubu v Radljah. Naj omenimo še to, da Damjan nima s. p. niti društva, prek katerega bi lahko uveljavljal svoje storitve. Torej od kod prihodki zakoncema Murko? Šli smo po sledeh govoric, kako in od česa pravzaprav živi?

Zmeraj zgovorni slavček tokrat ob naših vprašanjih ostane bolj redkobeseden: "Razumem, da sem zanimiv za opravljivce, vendar o svojem ekonomskem položaju ne bi razpravljal v javnosti. Za vse svoje storitve, petje, organizacije porok in dogodkov izdam avtorsko pogodbo, brez skrbi, da nisem nikomur nič dolžan. Živim dostojno in srečno življenje. So pa govorice o mojem razkošnem življenju močno pretirane, seveda pa kot medijska osebnost na družabnih omrežjih določene stvari delim tudi s svojimi oboževalci. Malce za provokacijo, malce za glodanje kosti. Očitno je to že obrodilo sadove. In ne, naj vam povem, da nisem na socialni podpori ali borzi dela! Take govorice odločno zanikam. Po končani šoli sem začel takoj peti, to počnem in od tega živim že več kot desetletje!"

Tudi 700 evrov na nastop?!

Nam je pa uspelo še izvedeti, da za 20-minutni nastop računa tudi po nekaj sto evrov, tudi 700 evrov, včasih več, včasih manj. Rezerviran pa naj bi bil za nekaj mesecev vnaprej.

Maja Muhič

Priporočamo