Damjan Murko: Kljub pomanjkanju keša bučno praznoval!

Vir: Lea
11. 5. 2011

Lani se je slovenski slavček ‘zapufal’ za nekaj let, ko je za svojo ženo pripravil nepozabno praznovanje, letos pa je ubral drugačno taktiko. Pridobil si je kar nekaj sponzorjev, malo spustil merila, pa je prišel skozi lepo zastonj! Za celotno praznovanje, ki ga je pripravil na Koroškem na Muti, ni namreč odštel niti evra – in to dobesedno.

Da je slovenski slavček očitno še vedno na vrhu med slovenskimi estradniki, priča dejstvo, da lahko živi čisto brez denarja – oziroma le z do­nacijami raznih sponzorjev. Med drugim je eden redkih, ki mu je to uspelo, Artur Štern, ki je takoj po Kmetiji slavnih v lokalih runde in celo obroke dobival čisto zastonj. A tudi to se je menda sedaj nehalo ...

Tudi Damjan Murko, tako kot Štern, nima redne službe, a v nasprotju s kraljem z Vrabč lahko živi življenje na visoki nogi. Tako si je na primer že za praznovanje 26. rojstnega dne letošnjega februarja omislil prestižno restavracijo v Prekmurju, fešto ob praznovanju tretje obletnice, odkar je poročen s svojo tajnico Majo, pa je ‘prestavil’ na Koroško.

Priporočamo