Damjan Murko: Ljubitelj krzna

Damjan Murko: Ljubitelj krzna (foto: N. Divja) N. Divja
Vir: Nova
29. 3. 2016

Da Damjana Murka in njegovo ženo Majo Mariborčani srečujejo na ulicah vedno urejena, ni tako zelo nenavadno.

Po Mariboru se sprehaja z ženo Majo, zavito v krzno.
Murko pravi, da tega, da njegova žena nosi pravo krzno, ne skriva.

Anekatere bode v oči to, da je njegova soproga odeta v razkošno krzno. Na uredništvo smo prejeli ogorčeno pisanje očitno velikih zagovornikov boja proti nošenju krzna, ki so zakonca ujeli v Mariboru.

Murku očitajo, da je bahaški in da se 'po Mariboru šopiri kot pav, v resnici pa nima za burek'. Priložene so bile še paparac fotografije, ki naj bi Murkovo šopirjenje tudi dokazovale. Seveda nas je zanimalo, kako si lahko slavček in njegova Maja privoščita ta krzneni luksuz, saj je znano, da stanejo tovrstni izdelki višjega cenovnega razreda tudi več kot tisoč evrov.

Da bi pomirili vnete borce proti krznu, smo poklicali Damjana, da nam pojasni, ali gre morda za umetno krzno? Ta pa je kot iz topa izstrelil: "Kje pa! Krzno na ženi je pravo in sem absolutno za nošenje krzna; je toplo, lepo in živali so ubite na human način. Ljudje so tako zelo glasni, ko gre za krzno, jedo pa meso, nosijo usnje. Krzno, ki ga lahko kupiš pri nas v trgovinah s krznenimi izdelki, je kvalitetno, višjega cenovnega razreda in živali so rejene prav zato. Veliko estradnikov je proti krznu, no, jaz sem očitno edini, ki na glas pove, da si ga lahko privoščim in da ga z ženo oba nosiva." O tem, koliko izdelkov imata v omari in koliko je odštel za vse ženine plašče, dodatke in ogrinjala iz krzna, slavček ne želi govoriti, je pa povedal, da je ženi za dan žena kupil krasen črn plašč, ter dodal, da nima slabe vesti, da si ga lahko privošči. "Sem priden in veliko nastopam, torej lahko kdaj pa kdaj ženo razvajam tako ali drugače," še zaključi Murko.

MAJA MUHIČ

Značke: Damjan Murko

Priporočamo