Damjan Murko: Mami pripravil 'abrahamovo' slavje

Zabava je bila pripravljena s srcem 
in z veliko ljubezni ter hvaležnosti
ob 50. rojstnem dnevu Damjanove 
mame Valerije.  
 (foto: Nina Golub) Nina Golub
Vir: Lea
13. 4. 2016

V zadnjem času se štajerski slavček Damjan Murko čedalje pogosteje pojavlja v vlogi organizatorja, ne samo porok, ampak različnih praznovanj.

Damjan z ženo Majo in sinkom Tiarjem.
Svoji mami je zapel tudi z ansamblom Fantje izpod Vurberka.

Pravi, da je pred vsako organizacijo malce na trnih, saj želi, da je vse popolno. Tokrat je moralo biti in je bilo, saj je njegova mama Valerija praznovala abrahama.

"Želel sem, da je na praznovanju vsega po malem, smeha, nostalgije, morda nekaj solz sreče in spominov. Slednjih ni manjkalo, saj sem mamo in goste popeljal skozi svoje spomine. Z ansamblom Fantje izpod Vurberka, ki so odlični ljudski pevci, smo cappella zapeli mamino pesem, ki jo je ganila do solz. Za salve smeha je poskrbel Prekmurec Pištek, ki smo ga lahko videli tudi v oddaji Slovenija ima talent, tam je najbolj navdušil člana žirije Branka Čakarmiša, tokrat pa vse povabljence. Na svojo mamo gledam z velikim občudovanjem. Zanosila je zelo mlada in kljub težavam in temu, da je z velikim pogumom in z dvignjeno glavo zapustila mojega očeta, ko je njeno dušo razdelil na pol, nikoli ni pomislila, da me ne bi imela, nikoli se ni vprašala, ali bo zmogla, bil sem del nje in samo nje. Na srečo sem kmalu dobil krasnega očima, ki nikoli ni nadomestil biološkega očeta, saj je bil nepredstavljivo več zame in za mojo mamo kot tisti prvi. Obema se nikoli nez besedami ne z dejanji ne bom mogel oddolžiti za vse, kar sta naredila zame," je čustveno praznovanje opisal Damjan.

Foto: Nina Golub

Značke: Damjan Murko

Priporočamo