Damjan Murko & Marjanca Scheicher: Knjiga nastaja na toplem!

Vir: Nova
6. 7. 2009

Damjan Murko kot poletno branje? Sliši se neverjetno, a na plaži bo očitno to poletje pravi hit prav biografija slovenskega slavčka, ki jo piše Marjanca Scheicher. Menda se ji je Murko že izpovedal in povedal celo več, kot želi slišati, mi pa o tem, da bomo končno spet v roke dobili nekaj pikantnega, sploh ne dvomimo!

Murko je že od začetka svoje kariere znan po tem, da z jezikom opleta kot kočijaž z bičem, nič drugače pa ne moremo trditi za murkologinjo Marjanco Scheicher, ki ve o slovenskem slavčku več, kot je sploh kdaj zaupal svoji ženi Maji. »Marjanci popolnoma zaupam. Uspešno sodelujeva že vsaj pet let in v tem času ni niti enkrat skrunila najinega zaupanja,« je povedal Damjan o rdečelaski, ki je med drugim tudi sodelavka revije, ki jo držite v rokah, pa tudi namestnica urednice pri reviji Lea.

Očitno Murko ve, katera novinarka je najboljša, saj jo tudi v našem uredništvu poznamo po njenih izzivalnih vprašanjih, ki so večkrat povezana s seksom, intimo in podobnimi pikantnimi temami. »Seveda vprašam, saj me zanima! To naj bi bila vrlina novinarjev, a ne?!« odgovori v svojem slogu.

Ekskluzivno: Zlorabljali so ga!

Do zdaj sta z mlado pisateljico, ki je med drugim tudi absolventka slovenščine in španščine na filozofski fakulteti, obdelala že kar nekaj tem. »Vse, o čemer ga vprašam, mi pove. Pri njem res cenim resnico. Knjiga bo Murka predstavila v popolnoma drugi luči, kot sem ga do zdaj poznala tudi jaz. Končno se je osebno izpovedal, povedal je, česa ga je strah, pa tudi, kako in kje je izgubil nedolžnost, o izkušnjah z moškimi, ter tudi o tem, da je med seksom z Majo po navadi on spodaj,« je povedala Marjanca in resno dodala:

»V knjigi je opisanih že kar nekaj negativnih izkušenj, ki jih je imel na fantovščinah, v osnovni šoli, z biološkim očetom in včasih zaradi tega doživljam travme. Res neverjetno, kaj vse je moral 24-letnik že doživeti! Mediji so ga predstavljali kot pedra, zdaj pa vidim, da je bil do svojega 24. leta že večkrat zlorabljen – tudi dobesedno.«

Ekskluzivno  razkrivamo dva odlomka iz knjige o Damjanu Murku:

1. Očitno jo je zavrnitev zabolela, pogledala je proti svojim prijateljicam in rekla: »In to naj bi bil slovenski slavček, hja!« Jaz pa sem jo pogledal, ji kihnil naravnost v obraz in z navdušenjem dejal: »Oprosti, ampak alergičen sem na prasice!«

2. Ko sva z Majo prišla domov, sem se najprej zaprl v kopalnico in si ga vrgel na roke, v mislih pa je bila Mojca in njena najlepša rit na svetu. Zamislil sem si, kako drsi njena roka po mojem trdem tiču, in prišlo mi je hitreje, kot sem pričakoval. Po tem se je večkrat zgodilo, da sem si ga zdrkal na ljubezen iz srednješolskih klopi.

Zoja Ahlin

Priporočamo