Damjan Murko: Moški pred njim padajo na kolena?!

Damjan Murko (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Nova
7. 2. 2014

Brez dvoma ni prav veliko ljudi, ki bi na glas priznali, da jim je všeč prvi slovenski slavček, kaj šele, da bi odkrito povedali, da so njegovi oboževalci. A kot kaže, tudi Damjana Murka lahko preseneti kakšna stvar.

Očitno namreč obstajajo tudi ekstremisti in teh je menda celo tudi vse več. Eden takšnih se je ojunačil te dni. V mariborskem mestnem parku je slavček imel fotografiranje za svojo fan club stran na Facebooku, saj je vsebino želel osvežiti in ažurirati z novimi fotografijami.

Medtem ko so okoli hodili radovedneži, se je eden opogumil in pristopil k Damjanu. Čeprav je bil povsem neznan, mu je slavčka uspelo presenetiti. Polaskal mu je namreč, da ga spoštuje, ker je iz nič ustvaril fenomen, ki že več kot deset let buri duhove.

Navdušeni neznanec je menda pripomnil celo: "Ne morem si kaj, da ne bi pred najboljšim slovenskim samopromotorjem vseh časov šel na kolena," In je pred Murkom tudi zares pokleknil!

Ampak presenečeni slavček si je zaradi izkušenosti hitro opomogel, o kakšni zadregi pa tudi ni bilo ne duha ne sluha. Z glasnim smehom se je oboževalcu zahvalil in dodal, da je bilo takšnih primerov na nastopih že nekaj, še nikoli doslej pa ne v javnosti na očeh vseh mimoidočih. "Zato je odlično, da smo zgodovinski trenutek tudi fotografsko ovekovečili!" komentira Murko.

Značke: Damjan Murko

Priporočamo