Damjan Murko: Najbolj sočni odlomki iz knjige

Vir: Govori.se
27. 8. 2009

Preberite si nekaj najbolj sočnih odlomkov. Murko se je razgovoril o tem, kako so ga na fantovščinah osvajali bodoči ženini, kako ga je osvajal tudi duhovnik in kakšen je bil seks na poročno noč.

O seksu...

Kot pobesneli bik sem jo želel nategniti povsod, na pralnem stroju, v avtu, če sva se peljala na nastop in se nama je zahotelo, sva parkirala in se vrgla v koruzo. Nekoč sva šla z njenimi sorodniki v Avstrijo po nakupih in sva se na zadnji sedežih vsa prešlatala. Jakno sem vrgel čez hlače, tiča potegnil ven in ona mi ga je z rokami pregnetla kot testo za kruh.


Najino seksualno življenje se je vrnilo v čas, ko me je kot najstnika razganjalo v osnovni šoli. V osmem razredu sem izgubil nedolžnost. Bilo je po telovadbi in vedel sem, da sem neki punci všeč. Tudi ona je bila všeč meni, ampak takrat sem bil itak v obdobju, ko sem žensko samo pogledal v popek, pa mi je že stal. Punca me je poklicala v žensko garderobo, jaz sem šel in nikoli ne bom pozabil: bila je pripravljena.

Seks sem poznal samo s televizije in iz revij, zelo se mi je mudilo, da ga namočim, ker sem komaj čakal, da to povem vsem prijateljem. Ko sem ga prvič vtaknil, je zakričala in kljub temu nisem nehal, čeprav vem, da bi bilo v tistem času bolje, da bi se ustavil. Nohte mi je zapičila v hrbet, bil sem popolnoma popraskan. Ko sem videl, da revico res boli, sem se umaknil, a me je z vso silo pritisnila nase. Nadaljeval sem kot konj.

Pozneje sva se na hodnikih šole še srečevala, a se nisva nikoli več pozdravila, tako nama je bilo nerodno. Srečevala pa sva se na »veselih uricah« med telovadbo, saj se je velikokrat zgodilo, da je ona »imela menstruacijo«, mene pa je »bolela noga« in sva bila skupaj na klopi ali na blazinah. Diskretno sva se umaknila v garderobe in telovadila po svoje.

O poročni noči...

Čeprav se sliši grdo, sem komaj čakal, da zapustim svate, se uležem v mehko posteljo in končno doživim poročno noč, kot sem si jo vedno zamišljal. Preden sva z Majo še zadnjič kot zaročenca odšla od doma, sem po postelji potresel cvetove vrtnic, in ko sva prišla domov kot mož in žena, sem jo dvignil in nežno položil na rdeče liste. Bil sem utrujen, a sem zbral dovolj moči, da sem si jo prvič vzel kot ženo.

Seks ni bil divji, mogoče zaradi utrujenosti. Ona je bila večinoma na meni, tako kot je ponavadi pri najinem seksu, in v veselje mi je bilo opazovati njen blaženi obraz, ko ji je prišlo. Potem sva se zamenjala in v pasjem položaju je prišlo še meni. Ker je postala moja žena, sem končno med seksom pozabil na kondom in seksal brez zadržkov. Po tistem sva zaspala kot ubita in se zjutraj zbudila na povaljanih cvetovih. (Barvo rdečih cvetov sem šele čez nekaj dni spravil s kože.)

Takrat sem pogledal Majo in videl, da tam leži kot zadovoljena kurbica. Frizuro je imela vso razkuštrano, noge pa še vedno narazen, tako da bi ji ga lahko spet vtaknil. A ji ga nisem. S tal sem pobral njene poročne čipkaste rožnate tangice, jih vrgel na njeno nočno omarico in jo nežno pokril s tanko odejo. Končno sem se počutil kot pravi moški!

O tem, kako so ga na fantovščinah osvajali tudi bodoči ženini...

Spomnim se svojega nedavnega nastopa na neki fantovščini na Primorskem. Bodoči ženin se me je sicer na začetku zelo razveselil in me z zanimanjem gledal med nastopom samo iz varne razdalje. Nato pa šok, ki ga na nastopih še nikoli prej nisem doživel! Prišel je do mene, me objel in me prijel za rit. Saj nisem mogel verjeti, da je to res naredil! Takoj sem odložil mikrofon in odšel s prizorišča. No, bolje rečeno: sem želel oditi, a me je perverznež prijel za roko, me dvignil in odnesel na stranišče.

Ves čas sem kričal nanj, naj me odloži, da sem tukaj zaradi nastopa, ne pa zaradi bolnikov, kot je on. Zaprl je vrata stranišča in me končno položil na tla. Pogledal me je naravnost v oči in mi zelo resno dejal. »Poglej, to je moja fantovščina in zadnjič si lahko privoščim vse. Koliko hočeš za eno avanturco?!« »Moj Bog, to se ne dogaja meni,« sem pomislil. Za hip sem zaprl oči in jih čez nekaj sekund počasi odprl. »Ne, pa ne sanjam!«

Pred mano je še vedno stal smrdljivi moški, ki je močno zaudarjal po alkoholu in cigaretah. »Ni šans,« sem odvrnil in ga odrinil. Še dobro, da je končno prišel moj prijatelj, ki me vedno spremlja na nastopih in poskrbi, da ne pride do takih in podobnih zadev. Rešil me je nasilneža in na moje presenečenje, pa tudi srečo, že pred nastopom zahteval in tudi dobil dogovorjen honorar.

O tem, da ga je osvajal tudi duhovnik...

Na koncu dolgega hodnika so bila vrata, na katerih je pisalo »G. Duhovnik«. Rahlo sem potrkal in miren starejši glas me je povabil naprej. Za mizo je sedel majhen, precej debel možakar z ogromnim trebuhom in me povabil, naj sedem na zofo zraven postelje. V majhni sobi je namreč imel posteljo, pisalno mizo in kavč. Precej je bilo razmetano. Čeprav sem se trudil, da mi pogled ni uhajal po njegovih stvareh, sem opazil kar nekaj debelih knjig na pisalni mizi, med njimi pa tudi kako rolo toaletnega papirja.

Previdno je vprašal: »Saj veš, zakaj si tukaj, a ne?« Rekel sem, da približno, da mi je znanec povedal samo to, »da mi lahko pomagate pri moji glasbeni karieri.« »Seveda ti lahko, ampak nič ni zastonj,« je dejal z blagodejnim nasmeškom na obrazu. »Ampak jaz nimam denarja,« sem zajecljal. »Ne, ne, miško, narobe sva se razumela. Jaz ti bom plačal,« je odvrnil in vstal.

Pobožal me je po licih in si počasi začel odpirati zadrgo. »Kaj pa počnete?« sem ga prestrašeno vprašal. »Ti se samo prepusti in uživaj, pozneje pa dobiš zasluženo plačilo. Če boš priden, še kak tolar več,« je dejal. V naglici sem vstal, z vso močjo odrinil zofo in se pognal proti izhodu. Ko sem prišel do velikih vrat, sem jih spet s težavo odprl. Srce mi je razbijalo kot noro, saj sem vedel, da mi debeluh sledi.

Pred taksijem je še vedno stal znanec, ki me je izdal in še kar sem mislil, da o vsej stvari ne ve ničesar, zato sem panično dejal, da se morava čim prej pobrati od tu, in kričal sem, da je župnik seksualni manijak. On pa je pomirjen še naprej kadil cigareto pred avtomobilom in me čudaško gledal. Na vratih sem zagledal župnika, ki si je komaj takrat zapiral zadrgo. »A ne boš vsaj po denar prišel,« me je nagovoril. »Nikoli! Svinja! Prasec! Kako moreš, saj si vendar župnik,« je letelo iz mene. »Greva,« sem ukazal znancu. On pa je še kar naprej stal tam, kot da bi na nekaj čakal.

In res, z romantičnim glasom ga je župnik poklical bližje in mu dejal, naj potem vsaj on vzame svoj delež, ker mu je pripeljal nekoga novega. Prvič v življenju sem se počutil kot kurba v moški obliki. Oba sem poslal k vragu. Bilo me je sram, počutil sem se izdanega in prevaranega, šlo mi je na bruhanje. Prvič v življenju sem nekoga na gobec v pravem pomenu besede. Znanca sem zadel naravnost v nos. Začel je krvaveti, jaz pa sem se hitro usedel v taksi in razočaran nad ljudmi in svetom odšel domov.

O neuspelih poskusih seksa...

Ko sva v drugo poskusila seksati, na srečo ni bilo težav. Le še enkrat pozneje me je moj tiček pustil na cedilu. Spet je bila Brigita tista, ki sem jo moral razočarati, in v njenih očeh sem videl, da se ji smilim. Bilo je poletje in odločila sva se, da bova odšla na izlet k neki reki. Seveda nisem mogel spustiti pogleda z nje.

Otipaval sem jo na vseh mogočih delih telesa, ona tudi mene, in ko sva bila čisto naga, me je napadel roj nekega mrčesa, ki leta ob vodi. Namesto, da bi se skoncentriral na njeno luknjico, sem se osredotočil na mrčes in kot zmešan tolkel golazen zdaj po njej, zdaj po meni. No, tokrat sem imel za uplahnelega tiča vsaj izgovor …

O zapeljevanju...

Žena se zvečer prav začudi, ko se slečem in ponavadi zavije z očmi: »A spet nisi imel spodnjic?!« Moj odgovor pa je ponavadi hudomušen: »Čez dan se mi jih res ne splača vleči nase, ko pa jih moram vsak dan menjavati!« Je pa tudi bolj priročno v vseh pogledih: ko hodim, mi jajčka lahko svobodno migljajo in se v njih ustvarja kvalitetna sperma, pa še moj penis je kot »free Willy« in takoj sem pripravljen na seks. Kadar pa nosim spodnje hlače, imajo vedno šaljiv napis, kot je na primer Superman (da Maja ve, kaj lahko pričakuje od tega super junaka) ali pa »Poglej, kaj se je izvalilo!«. Takrat da Maja seveda radovedno roko v hlače, in ko vidi, da v hlačah ni piščanček, ampak pravi piton, se razvije zanimiva debata.

»Kaj se pa skriva tu notri,« jo zanima.
Odvrnem ji: »Ena čist prijazna živalca, ki hoče, da jo pobožaš.«
Ona ga vzame v roko, ga nežno poljubi kot kakšnega majhnega psička, potem pa se igra umazanih besed šele začne. »Tako, ja, prasička moja,« jo spodbujam, ko ji drsi moj korenjak med rokami.

A tudi jaz nisem vedno superheroj in včasih želim, tako kot vsi moški, da mi le pride. Da ne bi fukal, ampak da se sproščeno uležem na posteljo, Maja pa prisede k meni in mi ga zdrka. Če se mi da, jo primem za joške, drugače pa se prepustim njenim rokam in uživam do vrhunca v dotiku njene mehke kože ... Včasih si med prihajanjem zamišljam, kako mi ga Majči strastno vleče, medtem ko ima v jeziku pirsing, ali pa kako ji bradavičke nenehno stojijo, ker ima preluknjane.

Damjan Murko podarja izvod svoje knjige.