Damjan Murko: Namesto pitja piva storil dobro delo

20. 2. 2014
Deli
Damjan Murko (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Damjan Murko je eden tistih, ki se jim zdi pivska igrica, ki v zadnjem času kroži po družabnem omrežju Facebook, nesmiselna, zato se je domislil nečesa drugega.

"Ker sem bil že večkrat nominiran, sem se odločil, da bom nominacijo izpeljal po svoje. Danes sem odšel v Miklavške pekarne, kupil kruh in ga položil v zaboj tistim, ki si ga ne morejo kupit, nominiral sem pa kar celo Slovenijo. Pitje, predvsem najstnikov, se mi zdi neumno, sploh pa s tem ne dajemo dobrega vtisa nikomur," je povedal Damjan.

Murko pa ni edini, ki je novo igrico povezal z dobrodelnostjo, nekaj dni prej je na odlično idejo prišel tudi poznavalec družabnih omrežij Matej Špehar, ambasador projekta PodariMalico, ki omogoča malico in kosilo otrokom, ki si ju ne morejo privoščiti.

Matej Špehar

Matej se sicer pivu ni odpovedal, je pa pirovske nominacije 'spremenil' v dobrodelne. "Namesto eksanja piva se je potrebno posneti med pošiljanjem sms-a Podari5 na številko 1919. Tako donirate 5 € (dve malici) za dobrodelni projekt podariMalico, ki je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah," je Špehar zapisal na svoji spletni strani.

Njegov videoposntek si lahko ogledate TUKAJ, več o izjemnem projektu podariMalico, pa si lahko preberete na uradni spletni strani projekta.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem