Damjan Murko: Neploden?!

Vir: Lea
2. 2. 2011

Damjan in Maja se trudita spočeti otroka, že odkar sta poročena. Veliko se jih sicer sprašuje, ali sploh seksata, saj so nekateri še vedno prepričani, da je Damjan gej, a to vztrajno zavrača – tako z besedami kot z dejanji.

Zadnja leta, odkar je poročen, se z Majo ne ljubita le zaradi užitka, ampak tudi s ciljem, da bi spočela otroka njune krvi. Damjan je priznal:

“Ker nama v letu dni ni uspelo dobiti otroka, sva se odločila, da greva na pregled. Ženo sem najprej poslal na to ne preveč hvaležno nalogo. Ginekolog je ugotovil, da ima Maja težave na materničnem vratu, kar pa naj ne bi vplivalo na zanositev, zato sem še jaz dobil velik cmok v grlu. A veste, kaj to pomeni za moškega, ki misli, da je popolnoma zdrav, da ne bi mogel spočeti živega bitja, da bi bil neploden?! Katastrofa. Tudi sam sem poiskal pomoč strokovnjaka, a na izvide še čakam. Je pa po prvem pregledu dejal, da naj bi bil zdrav in lahko spočnem otroka. Le manjše ginekološke težave pri ženi je treba še odpraviti. Zdravniki pa še pravijo, da je vzrok za najine neuspešne poskuse lahko predvsem psihičen, tako da naj čim manj razmišljava o tem in se imava preprosto rada.”

Priporočamo