Damjan Murko: O dojenčku ne duha ne sluha!

Vir: Lea
2. 12. 2009

Čeprav so bila ugibanja o tem, ali je Murko pravi ‘dec’, torej ali je Majo že ‘napumpal’, že pred leti in so s časom postajala še glasnejša, pa je bil kljub temu odziv na Majino nosečnost za številne šok.

“Ali je šla na umetno oploditev,” se je ugibalo o Damjanovih sposobnostih. A Damjan je za trenutek vse presenetil – celo sebe. “Ko je Maja naredila test nosečnosti in mi povedala, da je pozitiven, sem stal pred njo kot lipov bog. Nisem se premaknil, ne nasmehnil ali jo vsaj objel, kot bi se to spodobilo za bodočega očka,” se dogajanja spominja Damjan.

Bila sta srečna kot še nikoli, a Maja je vseeno dvomila, ali test nosečnosti kaže pravilno. “Postajala je vse bolj zaskrbljena, kot da bi čutila, da nekaj ni prav. Čez dva dni me je poslala še po en test. Na to, da ne bi bila noseča, nisem niti pomislil, in bolj ko me je Majči prepričevala, da testi niso 100-odstotni, bolj sem si zatiskal oči pred resnico,” pravi Damjan, ki je komaj zadrževal veselo novico v sebi.

Potem pa ... “Maja je opravila še en test in bil je negativen. Vedela je, da bom razočaran, zato mi je novico povedala tako, kot zna samo ona. In tega kar nisem mogel verjeti! Počutil sem se, kot da se mi je zrušil ves svet, kot da sem izgubil otroka, čeprav ga sploh še ni bilo.”

Priporočamo