Damjan Murko ob obletnici vabi na veliki koncert

Damjan Murko (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
7. 4. 2014

Da je zares eden in edini ali pa vsaj največji slovenski mojster samopromocije, je za Damjana Murka potrdil prav čas. Če pomislimo, zares, kdo bi si takrat mislil, da se bo obdržal kaj več kot en teden?

A samooklicani slovenski slavček je kljub reakcijam drugih in svojemu početju oziroma verjetno v dobršni meri prav slednjemu zahvaljujoč, obstal na estradi kar dvanajst let. Vmes so prihajali drugi, različni talenti in X faktorji, a tudi odšli, Murko pa še kar nadaljuje svojo pot!

"Eden glavnih ključev za to je to, da se že ves čas zavedam, da je za obstanek treba garati. Na tako majhni sceni, kot je v bistvu slovenska, pa še toliko bolj. Mislim, da povsem realno stojim na tleh, ne glede na to, kaj si kdo misli in kako je videti. Nikoli si nisem mislil, da ni mnogo boljših od mene, a očitno imam nekaj, česar oni nimajo. Biti glasbenik že leta ni več samo glasba, ampak tudi marsikaj drugega. Ostati zanimiv, neponavljajoč, škandalozen, če hočete, ni lahka stvar," pravi.

Dvanajst let ustvarjanja bo obeležil na malce drugačen način od običajnega. Menda, če mu je verjeti, ne bo nič škandaloznega. Za spremembo si je zaželel klasični koncert, na katerem se bo sprehodil skozi vsa dosedanja odrska leta.

"12. aprila bom nastopil v ptujskem hotelu Primus, česar se zares že nadvse veselim in nestrpno čakam. Poleg zaradi druženja s publiko v živo tudi zato, ker pravzaprav večjega koncerta nisem imel že vse od desete obletnice. Nad številom nastopov se ne morem in se ne pritožujem, a koncert v pravem pomenu je le koncert. In ob takšni priložnosti je to obvezno. Kakorkoli, nadvse vesel in srečen sem, da mi je jasno, kje na estradi je moje mesto in da sem vsaj doslej na svojem področju nepremagljiv. To, kar sem ustvaril, je brez pretiravanja rečeno fenomen, ki je še vedno živ in ima še vedno veliko publike. Tudi zaradi slednje zato še nisem rekel zadnje," pravi slavljenec.

Napisal: Roman Turnšek

Priporočamo