Damjan Murko po obisku Auschwitza: Pretresen in razočaran nad človeško krutostjo

Damjan Murko po obisku Auschwitza: Pretresen in razočaran nad človeško krutostjo (foto: Facebook profil Damjan Murko) Facebook profil Damjan Murko
6. 11. 2019

Vsestransko nadarjeni umetnik Damjan Murko je krompirjeve počitnice izkoristil za ogled Poljske, kjer si je ogledal eno najstarejših in drugo največje mesto Krakov, poleg tega pa je obiskal še koncentracijsko taborišče Auschwitz, ki velja za eno najzloglasnejših koncentracijskih taborišč, v katerem naj bi življenje izgubilo več kot milijon ljudi. 

Ko je spoznal eno najbolj tragičnih zgodb druge svetovne vojne, je bil pretresen in razočaran nad človeško krutostjo, neprijetne občutke pa je delil s svojimi sledilci na družbenih omrežjih. "Med grobovi, brez trupel. Pretresen in razočaran nad človeško krutostjo. S cmokom v grlu in v spomin in opomin, da se kaj podobnega nikoli več ne zgodi. Za bodečimi žicami za mano, je zgodba ljudi, ki so odhajali v smrt v prepričanju, da odhajajo v boljše življenje. Vsi lahko in moramo poskrbeti, da se zgodovina nikoli več ne ponovi. Vsi smo odgovorni in vsi lahko s strpnostjo preprečimo, najbolj odurne, nečloveške krutosti," je zapisal Damjan Murko.

Priporočamo