Damjan Murko je prestopil med gostince

Damjan Murko je prestopil med gostince (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
11. 7. 2018

V Mariboru se je že nekaj časa šušljalo, da bo Damjan Murko prevetril gostinski lobi. Prevzel je namreč vodenje prestižnega lokala Feniks caffe, ki se bohoti ob Dravi.

Sicer ima kar nekaj izkušenj, saj je že pred leti stregel v enem od mariborskih lokalov.

Vedno znova poskrbite, da se o vas govori, zdaj govorijo o vas še gostinci ...

Že pred časom se je ponudila priložnost, da prevzamem določene stvari v klubu, kar je pravzaprav precejšnji zalogaj. Usklajevati moram nastope, sestanke, skrbeti za goste v lokalu, saj si ne smem zatiskati oči, da prihajajo k nam tudi zaradi mene.

Feniks je nekoč slavil kot znamenita Samsara, ki je nekaj let skrbela za družabno dogajanje ob Dravi. Mu lahko povrnete ugled?

Stopil sem iz cone udobja in sem pripravljen na nove izzive. Verjamem v svoje sposobnosti in vem, da mi bo uspelo, kot vsaka stvar, ki se je lotim z veliko odgovornostjo, profesionalnostjo in predvsem s srcem. Je pa res, da ne iščemo starih uspehov, ampak gradimo na novih. Feniks je nova zgodba, nova pustolovščina.

Lahko od vas pričakujemo, da vas bomo v prihodnje videli v vlogi natakarja?

O, to pa še ne. No, kakšno kavico z veseljem skuham. Z zaposlenimi želim profesionalen odnos in se z vsemi natakarji dobro razumem. Ne želim, da me kličejo šef (čeprav to sem), želim, da se kolektiv med seboj razume dobro in da se očitno ne delimo na ene ali druge. Ve pa se, kje je komu mesto, za to znam poskrbeti.

Damjan Murko: Prestopil med gostince

Nekaj izkušenj s strežbo že imate, kajne?

Po izobrazbi sem slaščičar, imam svojo sladico Lepi Damjan, ki se bo prav kmalu znašla tudi med našo ponudbo. Da pa znam za svojo promocijo odlično poskrbeti, ni skrivnost, tako da ne dvomim o uspehu Feniksa.

Bo zaradi tega vaša glasbena kariero odrinjena?

Nikakor! Še vedno delam kot organizator porok, glasba je še vedno prioriteta, če pa si sami postavljamo nove in nove izzive, lahko rastemo in se razvijamo naprej, ko stopimo iz cone udobja, lahko tudi lažje zadihamo, ko vidimo, da gre vse kot po maslu.

Za konec me zanima, kaj na vse to pravi žena, jo boste morda zaposlili?

(smeh) To pa ne. V šali rad rečem, da je Maja po poklicu žena Damjana Murka in naj tako tudi ostane. (smeh) V vsem me spodbuja in vsako mojo novo potezo pozdravlja. Česarkoli se lotim, mi stoodstotno stoji ob strani. Vrgel sem se v reko in ugotovil, da znam plavati tudi proti toku. Samo najpogumnejši smo zmagovalci.

Foto: osebni arhiv

Priporočamo