Damjan Murko: Redno pri psihoterapevtki

Damjan se je najprej bal zaupati 
sihoterapevtki.
 (foto: Sašo Kokol) Sašo Kokol
Vir: Nova
17. 11. 2015

Damjan priznava, da ga nikoli ni strah novih stvari in da je zmeraj za to, da se ljudje učimo, da spoznavamo nove meje svoje psihe.

Ko je prvič potrkal na njena vrata, ga je bilo malce strah.
S Petro sta se nato hitro ujela.

Tako se je odločil, da sprejme povabilo psihoterapevtke Pike Petre Žugman, ki ga je povabila v svoje prostore v Mariboru, tik pred tem, preden je Damjan odšel pred fotografski objektiv za svoj vroči koledar za leto 2016. In kaj je ugotovila Petra? "Damjana sem povabila k sebi, ker sem toliko vsega slišala o njem, predvsem o tem, kako ga vidijo drugi, mene pa je zanimalo predvsem to, kako on vidi sebe. Kar nekaj let sem živela in delala v Nemčiji, a sem za Damjanove podvige na domačih tleh slišala tudi čez mejo. Nisem si mogla kaj, da ne bi analizirala in preverila, kako razmišlja in deluje sam, in to prek psihoterapije," pove Petra Žugman.

Murko je povedal, da ga je bilo kar malo strah, ko je prvič potrkal na vrata pisarne zdaj že njemu dobro znane psihoterapevtke, a se je hitro sprostil in začel odpirati. "Pika, kot jo kličem, me je že po prvi uri seanse prijetno presenetila, saj je moje razmišljanje in karakter zadela v terno," pove Damjan.

In kaj pravi Petra? "Ni dvoma, gre za izredno inteligentnega človeka, ki ve, kaj hoče, ki izredno profesionalno gleda na svoje delo in je popolnoma vse v njegovem poslu začrtano do potankosti. Ves negativizem, ki se dogaja okoli njega, obrne v pozitivo in v svojo korist. Je na realnih tleh. Prepričana sem, da bi njegov psihološki profil uspel tudi v Nemčiji, tako sem navdušena, da ga bom predlagala za nastope in predvsem kot fenomen naše družbe tudi v tujini." Damjan pa je pri tem še dodal: "Preden me popolnoma razgali, se bom raje kar sam, hitim na fotografiranje za koledar za leto, ki sledi. Tokrat bo še bolj vroč, kot leta poprej, saj ga bomo posneli v fitnesu!"

■ Zoja Ahlin

Značke: Damjan Murko

Priporočamo