Damjan Murko s svojim likom dobro služi

Damjan Murko s svojim likom dobro služi (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Lady
22. 3. 2018

Damjan Murko že 15 let ustvarja svojo medijsko podobo. Nekateri ga občudujejo, nekateri se mu posmehujejo, spet drugi pa ugibajo. V znamenju obletnice bo Damjan postregel s praznovanjem glasbene kariere, ki se bo začela v Mariboru. Tam, kjer je začel tudi Damjan Murko.

Damjan Murko je svojevrsten fenomen, ki vedno znova poskrbi, da o njem govori vsa Slovenija. Nazadnje zaradi šokantne novice o predsedniški kandidaturi. Danes bi, če bi nase gledal z drugimi očmi, o sebi povedal takole: "Da sta samo dve možnosti, ali sem tako zelo nor, da se že 15 let grem to igro, ali pa druga možnost, da sem tako zelo inteligenten, vztrajen in profesionalen, da točno vem, kaj počnem in kaj je dobro zame. Rad igram to igro, rad puščam ljudi v dvomih, všeč mi je igra, ki jo igram, in rad zmagujem v tej igri mačke z mišjo." Tako razmišlja Damjan, ki je v 15 letih doživel že marsikatero zgodbo.

"Bilo je toliko zgodb, napletenih o meni ... Bile so lepe, pa tudi škandalozne. Spomnim se svoje izvedbe Zdravljice, bilo je precej prahu okoli tega, prav tako okoli moje poroke pred desetimi leti. Dokler nisva z ženo stopila iz cerkve, dejansko nihče ni verjel, da sva res poročena. Tega je bilo mnogo in vsaka zgodba je del moje poti."

S svojim likom dobro služi

Je bil incident zaigran?

Ena izmed zanimivih zgodb je bila tudi z Rogoškimi slavčki leta 2009, ko se je zgodil zanimiv incident. "Ja, še ena stopnička v moji karieri, o kateri je govorila in še govori vsa Slovenija. Ne sprašujte me, ali je posnetek pristen, ker vam ne bom odgovoril. Lahko rečem le to, da je tudi ta zgodba zelo močno zaznamovala kariero vseh vpletenih. Danes bi ravnal isto," pove Damjan. Ob vseh teh zgodbah najde oporo pri ženi Maji, ki mu že deset let stoji ob strani. "Za vsako zgodbo, ki jo lansiramo v medije, je izjemno pomembno, da se s partnerjem in konec koncev s svojim otrokom pogovoriš o tem. Imam srečo, da sem našel tako podporo, da mi stoji ob strani. Pa ne čisto vedno. Maja je moja žena, zaupnica in mati mojega otoka, ne pa javna oseba, zato je treba pri takšnih stvareh z njo v rokavicah in z vsem se tudi ne strinja. No, na koncu se vedno znova dokaže, da so moje poteze, kako bi rekli temu ... prave, dobičkonosne. (smeh)"

Ostal bo sanjač

Damjan je lani presenetil z napovedjo predsedniške kandidature. Težko bi še našli kakšno boljšo, a kot sam pravi, ima še veliko adutov. "Res je. Imam še veliko stvari v rokavu, ki jih bom pokazal občinstvu. Za zdaj je glasba na prvem mestu. Joj, kdo bi si mislil, da bom nekoč to rekel. Damjan Murko, na prvem mestu pa glasba. Pripravlja se nova pesem, ki bo balada, prav tako se noro veselim koncerta ob 15. obletnici kariere, ki bo 16. 3. 2018 v Mariboru v Feniks caffeju, pozneje pa še v Ljubljani, na Krasu in Dolenjskem. Vse se spreminja in vsi se spreminjamo. Rastemo, smo bolj zreli in dozorevamo. Je pa res, da bo rdeča nit Damjana Murka ostala ista, ljudje se ženijo, in kot se kaže, potrebujejo lik Murka, ki po 15 letih še kar živi.

S svojim likom dobro služi

Se mi pa zdi, da sem še kar na začetku poti in da se še kaj kmalu ne bom poslovil. No, saj za sanje nikoli ni prepozno. Sem večni sanjač in rad sanjarim. O sebi, o nama, o nas. Za boljši jutri, o novih potezah, o vsem, kar sem ali kar si še želim postati."

Foto: MIMA, Tibor Golob, osebni arhiv

Priporočamo