Damjan Murko: "Vse je bila le igra"

Enajst let je 
minilo od sanjske 
poroke leta. (foto: Bojan Mihalič) Bojan Mihalič
Vir: Nova
21. 5. 2019

Damjan Murko in njegova žena Maja sta pred kratkim praznovala že 11. obletnico poroke, o kateri so takrat, na nepozaben sončni majski dan, poročale prav vse medijske hiše. 

Danes srečno poročeni par gleda na to predvsem neobremenjeno in priznava, da je bila vse to le igra. Še več, Damjan pravi, da je tudi sam namenoma vrgel kost medijem za glodanje, samo zato, da se je o poroki še več govorilo in pisalo.

“Vedel sem, da sem bil že takrat dih jemajoče zanimiv za medije, vedel sem, kako jih pridobiti na svojo stran in kaj narediti, da nikogar ne pustim ravnodušnega. Moj namen je bil dosežen. Danes, ko mi ni tako zelo mar, kaj si ljudje mislijo o meni, o mojem zakonu, bi morda naredil drugače, takrat sem pa želel, da vsi vidijo, kako zelo sem srečen in kako zelo veliko mi to, da sem relativno zgodaj našel drugo polovico svoje duše, pomeni,” je vse skupaj opisal Damjan Murko, ki priznava, da takšne in drugačne govorice po poroki kar niso in niso potihnile, saj se je vedno našel nekdo, ki je imel ogromno povedati o tem, kako je bila vse skupaj le igra za medije. Ob takih zgodbah in namigovanjih sta se zakonca Murko zavila v molk in živela svoje življenje, neobremenjena z zlobnimi jezili, ki pa so leta 2012 skoraj obmolknili, ko sta Maja in Damjan postala starša malemu Tiarju.

“Takrat se nama je svet obrnil na glavo, vedela sva, za kaj živiva, delava, dihava ter za kaj sva bila poslana na zemljo. Takrat sem bil prepričan, da je moje kariere konec, da se bom za vedno poslovil od odrov in bil samo oče in mož. Vendar otrok raste, občinstvo naredi selekcijo in ima vedno zadnjo besedo. Enostavno bi bila ta scena, brez lažne skromnosti in brez mene, revna. To in še mnogo dejavnikov me je prepričalo o nasprotnem. Želeli ste me, zdaj me pa imejte,” v svojem slogu in v smehu pripoveduje Damjan, ki nam je zaupal, kar smo sicer lahko opazili tudi na družbenem omrežju, da sta tokratno obletnico praznovala na Gorenjskem.

Ganljiv zapis ob 11. obletnici poroke

Vsi trije so se odpravili na Bled ter na romanje na Brezje, kjer sta se Maja in Damjan zahvalila za vse lepo, kar sta doživela v teh 11 letih skupnega življenja. Ob tem je nastal tudi ganljiv zapis, ki ga je marsikdo delil: “Enajst let je že minilo od tega velikega dogodka, pa so spomini še zmeraj živi, kot bi bilo včeraj. Na današnji dan sem svoje srce pred bogom in ljudmi podaril edini ženski v svojem življenju. Edina, ki je v vseh teh letih čutila moje ustnice, moje telo in mojo dušo. Vso mojo jezo, hrepenenje, trenutek nemoči in razočaranja, veselja in radosti. Vse, kar si pod stavek, ti si duša, moje duše lahko predstavljaš. Skupaj sva šla čez nebesa in pekel in skupaj že enajst let dokazujeva, da zmoreva. Ne samo zato, ker želiva, ampak tudi zato, ker sanjava še zmeraj iste sanje. Ne ustavi naju nič, saj je čustvo, ki se začne na L in konča na N, tako močno, da nikoli ne mine, se ne stara in se ne ponaša. Zato sva midva eno in tako bo do konca najinih dni. Tudi vam želim, da vam je dano najti drugo polovico duše in občutek pripadnosti nekomu.”

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografiji: Bojan Mihalič, osebni arhiv

Priporočamo