Damjan Murko za rojstni dan v krznu in solzah

Imitatorka Helene Blagne 
(Jana Neuvirt) je naredila 
pravi žur in vse skupaj 
spravila na plesišče. (foto: KLAVDIJA VNUK) KLAVDIJA VNUK
Vir: Nova
26. 2. 2019

Znano je, da se eden in edini slavček zmeraj izkaže, ko je govora o organizaciji zabav, saj organizira tudi poroke. 

Vendar je bilo tokrat – na praznovanju Murkovega 34. rojstnega dne, drugače, saj je ostal brez besed, da o solzah, ki so ob tem pritekle, ne govorimo. Za vsa presenečenja so s skupnimi močmi pod nadzorom njegovega asistenta in desne roke Uroša Apostoloviča - Apa izpeljali nora presenečenja, za katera se Damjanu niti sanjalo ni.

Kot prva je s pravim kabaret šovom presenetila pevka Mili, sledila je imitatorka Helene Blagne, saj ni skrivnost, da Damjan divo nadvse obožuje. Na vrhuncu presenečenj ga je dobesedno vrlo na rit, ko je pred seboj zagledal kopijo sebe. Isti smeh, ista obleka, izjave, celo glas.

“Neverjetno, da mi je lahko nekdo tako zelo podoben. Skupaj sva zapela tudi moj najnovejši hit Ritka prehlajena. Pri tem gre za pretiravanje v določenih stvareh, vendar tokrat je bilo tako zelo pristno, da sem na koncu še sam bil tako zelo zmeden, da nisem več vedel, kdo je zares pravi Murko,” v smehu pove Damjan, ki je ob tem še dodal: “Vse, kar sem si zastavil, je to noč padlo v vodo. Prvič v življenju so drugi organizirali zabavo meni, in ne obratno. Bilo je veliko smeha pa tudi solz. Šlo je res za nepozabno zabavo, ki jo bomo težko ponovili. In kaj mu je ob tem najbolj ostalo v spominu?“Celota, vsi povabljeni so prispevali svoj kamenček v mozaik nepozabnih doživetij. Bil sem vesel in presenečen nad čisto vsem, nad vsemi presenečenji, ki bodo za zmeraj ostala del mene. Prijatelji so se pa vseeno odločili za lažjo pot, očitno sta prava Helena in pravi Murko predraga, zato sta pa prišla dvojnika,” za konec z nasmeškom na ustih zaključi Damjan.

Predrago!

"Očitno sta prava Helena in pravi Murko predraga," pravi Damjan Murko, ki svoje cene (kot cene prave Helene) ni želel javno razkriti.

Besedilo: Maja Muhič // Fotografije: Klavdija Vnuk