Damjan Murko: Za sina posadil drevo

Damjan Murko: Za sina posadil drevo (foto: M. P.) M. P.
Vir: Nova
3. 11. 2012

Eden in edini vseslovenski slavček Damjan Murko si je ob rojstvu sina Tiarja zadal poslanstvo: »Zanj bom zasadil drevo.« In kar si je takrat obljubil, je zaradi napovedanega snega prav na hitro speljal.

Izpolnitev zadanega so Murku omogočili v Vrtnarskem centru Polegek, kjer med drugim vzgajajo okrasne rastline, sadike, zelenjavo ter dišavnice. Damjanu so omogočili posebno sajenje lipe, ki simbolizira rojstvo. Tako bo mali Tiar imel svoje drevo, s svojim imenom in priimkom. Poleg tega pa je družinica dobila tudi petletno vstopnico za obisk njihovega mini ZOO centra, v katerem se najde cela množica živali: od krokodila, kače, kenguruja do mini prašičkov, zajčkov. Verjamemo, da bo mali Murko užival v rastlinah in živalih, v družbi mamice, očka in bratca (Majinega sina).

Kot majhen otrok
Slavček se je še opogumil in se približal nekaterim živalim, najbolj je bil navdušen nad papigo Aro, v smehu je dejal, da se ptiči med sabo dobro razumejo, tako jo je tudi brez skrbi lahko hranil. V deželi kavbojev, v deželi Divjega zahoda, se je celo prelevil v pravega kavboja in moramo priznati, da mu prav pristajata kavbojski klobuk in ležerno življenje.

»Komaj čakam, da moj zaklad malo zraste in da se skupaj podamo na odkrivanje Vrtnega centra Polegek, da bo užival v družbi živali in rastlin. Kar pa mi je še posebej pri srcu in v ponos, je pa to, da bo moj sinek imel svojo lipo s svojim imenom in priimkom ter z datumom svojega rojstva, ki je bila posajena na spomin na njegovo rojstvo in ga bo vedno, vsako leto zapored, ko bomo drevo z družino obiskali, spominjalo na ta lepi dogodek,« nam je razneženo zaupal Murko. Potem pa se je kot otrok v raziskovanje rastlin in živali Vrtnarskega centra Polegek za začetek podal kar sam.