Dan s Filipom Flisarjem: Rad ima jutranji mir

Dan s Filipom Flisarjem: Rad ima jutranji mir (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
2. 3. 2018

Zimskih olimpijskih iger v Južni Koreji se je udeležil tudi naš najuspešnejši smučar prostega sloga Filip Flisar. Veselil se je terena, ki ga je imel možnost preizkusiti že pred dvema letoma.

Kljub temu pa so OI zatevale veliko priprav, ne le fizičnih, temveč tudi vse drugo, kar spada zraven. Prav to je tisto, kar je v zadnjih dneh zaposlovalo našega športnega asa, ki je imel pred odhodom v Pjongčang tako za druženje na voljo le večere, ko se utrujen najraje zvali v posteljo.

7.00 Počasi vstanem in se pripravim na nov dan. Rad imam jutranji mir, čas, da spečem jajca in pripravim zajtrk.

9.00 Sledi trening, kondicijsko se tako pripravljam tako dopoldne kot popoldne. Veliko stvari je treba postoriti pred odhodom. Velik delež obsegata logistika in priprava opreme. S trenerjem se poskušam maksimalno pripraviti na OI, pomembno je prav vse, od jedilnika do časovne razlike. Že vnaprej se navajam na to, razmišljam pa tudi o tem, kako se bom ogreval in kakšne bodo vaje.

18.00 Vse do večera je moj urnik zapolnjen s športnimi obveznostmi, zvečer se ves utrujen le zleknem na posteljo. Nimam časa niti za filme. No, zadnjič sva z Moniko pogledala film z 'lahko vsebino', dokumentarec o Josefu Fritzlu, tako sva imela še dva dni more. To ni bila najboljša ideja!

Napisala: N. A.; foto: Goran Antley