Dan s Karin Sabadin: Budilka zvoni zelo zgodaj

Dan s Karin Sabadin: Budilka zvoni zelo zgodaj (foto: ADRIJAN PREGELJ) ADRIJAN PREGELJ
Vir: Lady
2. 3. 2019

Primorka Karin Sabadin zadnje desetletje kot voditeljica in redaktorica oblikuje koprski del jutranje oddaje Dobro jutro. 

Večkrat rada pove, da jo ljudje in gostje napolnijo z energijo, tako da se vsak dan razvijajo nove in nove ideje.

5.30 Oddaja Dobro jutro je po novem iz koprskega studia na sporedu ob 9. uri, in ne več nekaj minut pred sedmo, kar pomeni, da budilka ne zvoni več ob 4.30, ampak približno uro pozneje. Sledi zajtrk, najprej se zasliši brbotanje kave, za tem še zadiši, včasih nastaneta dve, da preženeta zaspanost.

6.30 Prihod na TV Koper in preverjanje zadnjih novic, sprememb v scenariju zaradi morebitnih odpovedi prihodov gostov. Skupaj z oblikovalko maske Irino si vedno pričaramo prijazno jutro, včasih je dovolj že pogled, prijazna beseda. Še prej nas pričaka nasmejana Tanja, ki poskrbi za pričesko.

8.00 Vaja v studiu, vsi na svojih mestih, urednica, realizatorka in ekipa v režiji, terenska ekipa vzpostavi zvezo s studiem, preverimo, ali se slišimo in vidimo. V nadaljevanju vaja z glasbenimi gosti, če nastopajo v oddaji, ali drugimi gosti, ki imajo plesno točko …

9.00 Po uvodni špici se oglasi ekipa iz Kopra, v naslednjih dveh urah ponudimo vpogled v primorski vsakdan, ponudimo najrazličnejše izzive, vsebine in se obenem zabavamo.

11.30 Ekipa nadaljuje delo, saj posnamemo napovedi za oddajo Dober dan, vsak dan, ki ponuja presek jutranjih vsebin za program TV Koper.

12.00 Sestankujemo, ugotovimo, kje so možnosti izboljšav, katere organizacijske prijeme bi še lahko vpeljali, da bi delo potekalo še bolje. Nemalokrat se je zgodilo, da smo v enem dopoldnevu gostili do 25 gostov, kar je velik vsebinski in logistični podvig za celotno ekipo.

13.00 Kosilo, včasih skupaj, spet drugič izven televizijskih okvirov.

14.00 Preverjanje in usklajevanje obveznosti za naslednji dan, dni. Odgovarjanje na klice, elektronsko pošto. Sledi popoldanski počitek, običajno brez knjige in brez novih informacij, saj je nasičenost z vsebino in stiki na visokih frekvencah. Pozno popoldne je čas za športne aktivnosti. Zvečer, po odmerku informacij v dnevnoinformativnih oddajah naše televizije, se najbolj se prileže gledanje filma.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografija: Adrijan Pregelj

Priporočamo