Dan s Katarino Benček: Prosta le ob nedeljah

Dan s Katarino Benček: Prosta le ob nedeljah (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
8. 4. 2017

Lepotička Katarina Benček prizna, da so si, odkar je postala lastnica butika Urbani Obešalnik v središču Ljubljane, njeni dnevi precej podobni. Vsak dan namreč preživi v svoji trgovinici, saj še nima dodatne pomoči, zato za vse poskrbi sama. Čas zase si vzame le ob nedeljah, ko ima zaprto. Zaupala nam je, kako poteka njen klasični delovni dan.

8.00 Vsak dan vstanem ob tej uri. Nisem jutranji človek, zato so to trenutki, ko ne govorim z nikomer in ne reagiram na okolico. Gledam le v telefon in se prebujam.

10.00 Sem že v Urbanem Obešalniku, kjer začnem sesati prostor, pregledovati pošto, novice in račune.

10.00–19.00 Ves ta čas sem v Obešalniku, kjer se trudim čim več prodati. V času, ko ni strank, poslikam nova oblačila in jih objavljam na družabnih omrežjih ter odgovarjam na spletno pošto potencialnih strank. Moram povedati, da imam v tem času tudi veliko obiskov prijateljev, saj zdaj vsi vedo, kje me lahko najdejo. Zato občasno skočimo tudi na kakšno kavico. In ja, pijem belo kavo z medom, čemur se vsi čudijo.

19.30 Takrat pridem domov in si privoščim obvezni dnevni ritual. To je pogovarjanje po telefonu z najboljšo prijateljico Anjo iz Amerike.

21.00 Večeri so zelo različni. Ker sem spontana, je vsak dan zelo nepredvidljiv. Včasih se doma družim s starši ali s sestro ter se crkljam s svojimi kužki. Petke vedno zaključim s 'svalkanjem' po centru. Obožujem središče Ljubljane in pohajkovanje po različnih kavarnah in restavracijah v družbi prijateljic.

Barbara Majič