Dan z Evo Černe: Domov pride šele ob enajstih zvečer

Dan z Evo Černe: Domov pride šele ob enajstih zvečer (foto: Darja Štravs Tisu) Darja Štravs Tisu
Vir: Lady
17. 7. 2017

Pevka Eva Černe je v zadnjih tednih izjemno zaposlena, saj je pred kratkim magistrirala na akademiji za glasbo in tako uradno postala magistra akademska glasbenica pevka.

Poleg vseh obveznosti ji dneve zapolnijo tudi vaje za priljubljen muzikal Moje pesmi, moje sanje, v katerem igra glavno žensko vlogo.

8.00 Vstanem in spijem kavo, zajtrka žal nikoli nisem mogla jesti, saj mi tako zgodaj hrana še ne ustreza. Nato se oprham in uredim. Začnem se upevati, kar mi vzame približno pol ure.

9.30 Odpravim se na prvo vajo tekočega dne za nastop, ki ga imam ob 13.30. Danes je dan malo drugačen, sicer pa se ob tej uri odpravim v svoj glasbeni center Černe-Avbelj in začnem poučevati petje.

10.00 Dobim se s kitaristom Maticem Smolnikarjem, s katerim narediva generalko za najin zasebno nastop, ki sledi.

11.00 Odpraviva se na Štajersko, kamor se voziva eno uro in pol. Največkrat nastopam prav na štajerskem koncu.

12.30 Prispeva na prizorišče in s tonskim mojstrom, mojim očetom, naredimo tonsko vajo. Ko smo prepričani, da je zvok urejen, končamo tonsko vajo.

13.00 Vnovično upevanje in koncentracija – tišina pred nastopom. V glavi ponavljam tekste in melodije pesmi, s katerimi se bom predstavila občinstvu.

13.30 Stopim na oder, z Maticem odpojeva/odigrava celo paleto različnih melodij.

14.15 Končava nastop, se zahvaliva občinstvu in odrineva na pot proti Domžalam.

16.00 Matica odložim v Kamniku, sama pa se vrnem v Domžale, kjer se v gimnaziji Domžale pripravim na vaje za muzikal Moje pesmi, moje sanje.

17.30 Začnemo vaditi za muzikal, vaje so zelo naporne, saj zahtevajo veliko energije in koncentracije. Po vaji sledijo popravki dirigenta in režiserja.

22.30 Prispem domov in si pripravim zasluženo večerjo, grem pod prho in si v postelji privoščim en del najljubše serije za lahko noč.

Barbara Majič