Dan z Markom Hrenom: Pri vsem, kar počne, uživa

Dan z Markom Hrenom: Pri vsem, kar počne, uživa (foto: Miša Margan) Miša Margan
Vir: Lady
8. 2. 2019

Vodja Plesnega mesta Marko Hren ni le nekdanji vrhunski rokenrol plesalec, ampak je danes vrhunski plesni pedagog, sodnik, kinolog, vzreditelj, ljubitelj psov in še nekaj, kar mu je zelo pri srcu – je ljubitelj starodobnih vozil. 

V njegovem vsakdanu so, kot pravi, še najbolj zanimivi vikendi.

7.30 Z ženo Romi dan začneva z zajtrkom (vse domače: maslo, marmelada, med ... pogosto tudi domači kruh) in kavo. Seveda najprej iz postelje v kopalnico, potem malce potelovadim in odpeljem naši dve psički, tibetanski terierki Indio in Missy, na sprehod.

8.30 Že sedim za računalnikom, kjer preverim e-pošto in odgovorim nanjo.

10.00 Takrat se zbere naša ekipa v Plesnem mestu in se uskladimo za tekoče aktivnosti. Skratka, dogaja se nam nonstop …

15.00 Nekako je čas za kosilo, pred tem spet daljši sprehod s psičkama. Pol ure po kosilu je namenjene počitku, nato pa mi vzamejo nekaj časa starodobniki, predvsem zaključevanje obnove mojega in ženinega tomos puch galeba – to je dokaj redek skuter.

17.00 Znova sem v Plesnem mestu in včasih je to do poznih ur, ali pa zaključim ob 20. uri in odhitim na sestanek Moto Cluba Mak. Žal sem v dvoranah manj, kot bi želel, ker mi je moja trma pač načela zdravje – nikomur ne priporočam, da misli, da lahko vse dvigne sam. Športniki, pozor: pravilno ogrevanje je nujno, in če delate kot trener, velja ogrevanje tudi za vas. Pozni večeri so namenjeni televiziji, branju knjig, uživam v kopanju v kadi (bolj je vroča voda, bolje je; enkrat, ko bom velik, bom imel pa tudi savno).