Dan z Nives Orešnik: Njen urnik je čisto poln!

Dan z Nives Orešnik: Njen urnik je čisto poln! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
6. 4. 2018

Simpatična Nives Orešnik, nekdanja miss Slovenije, je že pred časom spoznala, kako zdravo življenje z uravnoteženo prehrano in zadostno mero gibanja pozitivno vpliva na posameznikov vsakdan.

Kot nam je zaupala, bi si želela vzeti nekaj več časa zase, s koraki pa ji bo tudi ob hudo natrpanem urniku brez dvoma uspelo. Vikende, ko je prosta, izkoristi predvsem za aktivnosti, ki niso povezane z njenim delom in službo, poda se recimo v kajak, na plezanje, pozimi pa tudi na snežno desko.

Zanimalo nas je predvsem, kako se prehranjuje doma, ob tem pa nas je opozorila, da ljudje večji del dneva tako in tako preživimo zdoma, zato je vprašanje, ki se ob tem poraja bolj: Kako se zdravo prehranjevati, ko smo zdoma.

6.00: Zazvoni budilka, včasih tudi kakšno uro pozneje, povsem odvisno od tega, kakšen je moj dnevni urnik. Na vrsti je zajtrk. Zdi se pomembno, da se tudi ob dolgi dnevni odsotnosti znam dobro organizirati. Največ ljudi se ukvarja s tem, kaj jedo doma, pa čeprav večino časa preživimo zdoma. Morali bi se ukvarjati predvsem s tem, kako preživimo delovni čas, kako se prehranjujemo in skrbimo zase čez dan.

7.15 - 22.00: Tečem z ure na uro, moj urnik je pogosto zelo natempiran.

22.10: Tako pozno običajno pridem domov in se sprostim ter pripravim na naslednji dan.