Dan s Tanjo Zajc Zupan: V času kosila obvezno brez telefona

Dan s Tanjo Zajc Zupan: V času kosila obvezno brez telefona (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
12. 10. 2018

Ko našo priljubljeno citrarko Tanja Zajc Zupan vprašamo, kakšen je njen dan, nam z nasmehom odgovori, da dan ni enak dnevu in da je vse odvisno od tega, ali ima tisti dan tudi kakšen nastop s citrami. 

“Ker imam koncerte tudi med tednom, je na tak dan vse podrejeno pripravam na prireditev. Ob koncih tedna pa zjutraj rada malo poležim in več časa preživim zunaj,” nam je še povedala.

8.15 Med tednom imam na telefonu budilko. Preden vstanem, v postelji naredim vaje za medenico in potelovadim z dvigovanjem nog. Nato vstanem in skozi prostrana okna pozdravim planine.

9.00 Malo pospravim, od spomladi do jeseni grem na vrt, po potrebi zalijem rože in na terasi na mizi osvežim šopek cvetja.

9.45 V pisarni pregledam pošto, urejam papirologijo za podjetje, opravim telefonske pogovore, pišem ponudbe, se dogovarjam za koncerte in nastope ter včasih vadim citre.

13.30 Razmišljam, kaj bom kuhala, in o tem, ali je doma še kdo, da bi skuhal namesto mene.

15.00 Najprijetnejši čas dneva, ko si po kosilu vzamem čas za pogovor. Pravilo je, da takrat ne odgovarjamo na telefonske klice. Največkrat kosiva skupaj s sinom Domnom. Hči Ana je z nama vse redkeje, saj je večinoma pri fantu. Mož Bogdan žal pride šele pozneje.

16.00 V času koncertov oblikujem plakate in vstopnice za koncerte, grem v papirnico po natisnjen material, na pošto …

19.00 Vadim citre, se učim novih pesmi. Včasih z Bogdanom pogledava kakšen film ali oddajo.

22.30 Odidem v posteljo in vzamem v roke knjigo.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografija: osebni album

Priporočamo