Dan z Vladom Kalemberjem: Namesto zajtrka si privošči sadje

srebrna krila (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
30. 3. 2019

Legendarni pevec skupine Srebrna krila, Vlado Kalember, ki je v osemdesetih in devetdesetih polnil dvorane in podiral prodajne rekorde plošč, je skozi burno obdobje glasbene kariere šel povsem skromno, kar ga odlikuje tudi danes. 

Sredi sedmega desetletja ima še ogromno energije in idej, saj pravkar pripravlja povsem nove projekte, o katerih bo spregovoril kaj kmalu. Kako pa ponavadi poteka njegov dan?

9.00 Običajno se zbudim do deset ure, razen če sem imel zvečer koncert, potem zagotovo vstanem pozneje. Šibam v kopalnico, opravim vse fiziološke potrebe in končno prha, ki me zbudi in osveži.

11.00 V kuhinjo pokukam le toliko, da pojem sadje, ker zajtrka ne jem.

11.15 Ura za priljubljen lokalček v moji četrti, čvek s prijatelji (o politiki res ne govorimo) in kavica, ki jo na žalost še vedno spremlja cigareta.

15.00 Končam druženja po lokalih in šibam po sina v šolo, potem kuhava kosilo oz. jaz kuham.

16.00 Moj čas za igranje bas kitare, da ostanejo prsti v formi, poslušam svoje komade, tudi kakega izbrišem, če mi ni okej.

19.00 Vzdržujem kondicijo s hojo, navadno vsak dan prehodim šest ali devet kilometrov s prijateljema. Jahanje in nogomet sem žal opustil.

22.00 Pripravim lahko večerjo, vseeno pazim, kaj vnašam vase.

23.00 Znova me čaka moja delovna soba, kjer ob večerih najraje ustvarjam. Tu ostajam največkrat vsaj do druge ali tretje ure ponoči.

03.00 Sanjam samo še o kopalnici in postelji.

04.00 Zagotovo že spim ...

Besedilo: Rajka Meše, Alesh Maatko // Fotografija: Goran Antley

Priporočamo