Dan z Žigo X Gombačem

Dan z Žigo X Gombačem (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
5. 12. 2016

Žiga X Gombač je ime, ki ga dobro poznajo fanatiki teka na dolge proge. Pa zvesti poslušalci Radia Antena, na katerem je vsebinski urednik programa, in tisti, ki v roke radi poprimejo poučno mladinsko čtivo. 

Še čisto svežega, NK Svoboda – pripoved o begu pred vojno, prijateljstvu in svobodi, so bralni molji ta hip pričakali na knjižnih policah, med pisanjem te pripovedi je avtor svoj barviti vsakdan zamenjal za edinstveno humanitarno izkušnjo, bivanje v enem izmed slovenskih begunskih centrov.

7.00
Obvezno poležavanje in prihajanje k sebi, saj je noč vedno prekratka. Ponavadi me (tudi z glasbo, če ne gre drugače) zbudijo kar otroci, da jih peljem v šolo, pred tem pa imamo jutranje rituale, da iz hiše izstopimo urejeni.

8.30
Prvi jutranji uredniški sestanek na Radiu Center. Takrat je že dobro biti buden, saj potrebujemo realizacijo in nove ideje. Moj vsakdan je medijsko pester, med hitro minevajočimi urami pa si vedno vzamem minuto časa za pripravo črnega čaja. To je že navada.

14.00
Čas za praviloma vedno vegetarijansko kosilo v družbi ekipe, s katero zopet krešemo ideje. Popoldne preverim stanje na domači fronti (smeh) in v urnik umestim tek – med tednom se najraje podam na Krim ali Polhograjsko grmado.

18.00
Otroke poberem na obšolskih dejavnostih, nato si doma privoščim kratek dremež. Naši večeri so vedno spontani – ne glede na vse si z ženo običajno privoščiva uro sprehoda z našim psičkom.

23.00
Ko se vse pomiri, se lotim pisanja. Za uro, dve, tri ..., včasih tudi štiri. Se pa tudi pripeti, da pisanje raztegnem do jutra. Namreč če ne delam veliko, 'ratam' siten. (smeh)

Neja Drozg