Danica Lovenjak očarana nad Tunizijo

Danica Lovenjak očarana nad Tunizijo (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
8. 11. 2018

Danica Lovenjak je ena izmed tistih znanih Slovenk, ki ljubi življenje – potovanja, modo, družabnost, umetnost, glasbo, hrano in vse, kar je povezano s tem. 

Poleg tega pa ljubi tudi njej ljubo Tunizijo, kjer je večkrat preživela svoj sanjski dopust. “Ko pomislite na to arabsko državo, se vam v glavi najprej prikažejo lepe plaže, ampak Tunizija je veliko več,” pravi Danica, ki ima na to deželo vedno lepe spomine.

Uživala je na najlepši plaži v Tuniziji. Mahdia se je iz nekoč tradicionalne majhne ribiške vasice razvila v priljubljeno počitniško letovišče.

Če ste mislili, da Tunizija ponuja zgolj povprečne hotele, se pošteno motite. Udobje in luksuz najdete v številnih tunizijskih hotelih, ki so v priljubljenih mestih. Eno od teh je tudi Hammamet, ki ga je obiskala že nekajkrat.

Njen obvezni postanek v Tuniziji je Sidi Bou Said. V to modro-belo vasico se je zaljubila na prvi pogled!

Obiskala je tudi Douggo, najbolje ohranjeno rimsko mesto v Afriki. Dougga ima čudovit amfiteater in punsko-numidski mavzolej, ki pričata o slavni preteklosti. Od leta 1997 je del svetovne dediščine Unesco.

V mestu El Jem je eden največjih in najbolj ohranjenih rimskih amfiteatrov, ki je sprejel do 30.000 obiskovalcev. V njem so snemali tudi znameniti film Gladiator, ki je leta 2000 prejel pet oskarjev.

Vedno znova se rada vrača v Tunizijo, tudi zaradi bogate zgodovine. Po poteh tunizijske zgodovine se je odpravila tudi v muzeju Bardo.

Prigoda s potovanja

“Mnogo sem videla in doživela, od severa do juga. Moje popotovanje se je vedno začelo v prestolnici Tunis, kjer sem obiskala znameniti muzej Bardo. Barvita država se lahko pohvali z bogato zgodovino in številnimi znamenitostmi ter lepotami – od amfiteatra v El Jemu do meni zelo ljubega mesta Sidi Bou Said. Po poležavanju na neskončnih peščenih plažah sem nekaj dni preživela v mestu Tozeur, ki oznanja začetek Sahare. Ravno Sahara me je najbolj očarala in pustila globok vtis. Piko na i mojemu sanjskemu dopustu pa so dodali domačini, ki so poskrbeli za gostoljubje na vsakem koraku.”

Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo