Danica Lovenjak sanja o poroki in otrocih

Vir: Lea
16. 7. 2009

Za tokratni zvezdniški klepet smo si izbrali damo, ki ji marsikdo zavida, čeprav je več takšnih, ki jo preprosto obožujejo. Seksi voditeljico vremenskih nasvetov na Kanalu A Danico Lovenjak smo ujeli ravno po snemanju oddaje. Vsa razigrana nam je zaupala nekaj še neznanih informacij o sebi, svojem življenju in prihajajočem dopustu.

Lea: Danica, že uživaš v dopustu ali te bomo poleti tudi gledali v oddaji Svet?

Danica: V bistvu že uživam na dopustu. V okviru poletne sheme oddaje Svet na Kanalu A sem na sporedu enkrat na teden, in sicer ob petkih, medtem ko sem čez leto vsak delavnik. Moram priznati, da mi to res veliko pomeni, še posebej zato, ker je poletje moj najljubši letni čas in ga lahko dobro izkoristim.

Lea: Kam se boš to poletje torej odpravila?

Danica: Bila sem že na jugu Italije, kamor se bom zagotovo odpravila vsaj še enkrat za malo dlje časa. Prav v tem tednu pa se bom odločila, kam bom še šla. Za zdaj razmišljam o Švici. Tradicionalno pa vsako leto obiščem tudi slovensko in hrvaško obalo.

Lea: Kakšna je bila Danica kot deklica?

Danica: Prijateljici sem pred kratkim pokazala svoj album iz otroštva in je rekla, da se nisem, kar se tiče videza, čisto nič spremenila. Nasploh pa sem bila priden otrok, tudi v šoli sem vedno dobivala odlične ocene. Starši niso imeli veliko težav z mano. Je pa res, da sem bila že od nekdaj navezana na svojo družino in da sem kar težko šla od doma. Včasih sem bila raje doma, namesto da bi se šla igrat z drugimi otroki.

Lea: Kaj si si želela postati?

Danica: Vedno sem sanjala, da bom filmska igralka. Vendar sem se kmalu zavedala, da je pri nas s tem poklicem težko živeti, saj se na leto posname premalo filmov. Enkrat sem celo igrala v enem, ki je bil tudi nagrajen. No, mogoče pa bom kdaj šla v Hollywood.

Lea: Kako in zakaj si pristala v Ljubljani?

Danica: Čisto nenaključno! Po končani gimnaziji sem se odločila za študij v Ljubljani. Pred tem sem šest let delala na lokalni televiziji v Murski Soboti in sem si hkrati zaželela poleg študija tudi novih izzivov na televizijskem področju. Prvo priložnost sem dobila ravno na Kanalu A.

Lea: Slovenija te je najprej spoznala kot zapeljivo Prekmurko Cvetko. Jo kaj pogrešaš?

Danica: Vedno mi je bilo zabavno ‘igrati’ Cvetko. Opazila sem, da je ljudje še dandanes niso pozabili, kar mi je v veliko veselje, predvsem moški je ne morejo pozabiti. (smeh) Pred kratkim mi je igralec Demeter Bitenc, ki je res pravi džentelmen, rekel, da sem bila odlična v vlogi Cvetke. Res si štejem v veliko čast, da mi to pove nekdo, ki je res ime na igralskem področju. Cvetka je bila ena izmed vlog v mojem življenju. Vendar ima vse svoj čas, zato se mi zdi prav, da me zdaj ljudje spoznavajo v drugačni, bolj resni vlogi, ki jo prav tako z veseljem igram. Menim, da je treba hkrati z leti menjati tudi vloge v svojem življenju.

Lea: Si vedela, da boš delala na televiziji?

Danica: Že v otroških letih sem nastopala na vseh šolskih prireditvah in  na televiziji sem začela delati precej zgodaj, po koncu sedmega razreda osnovne šole. Torej nisem vedela, ampak sem kar začela delati na televiziji. (smeh) Kmalu me je televizija zasvojila. Še zdaj ne razumem, kako se mi je pri teh letih, ko so se moji vrstniki še skorajda igrali, sploh ljubilo vsak teden pripraviti oddajo. V celoti sem jo namreč pripravila sama.

Nikoli ne bom pozabila Bikers Weekenda v Petišovcih. Takrat sem bila stara komaj 16 let, in če ne bi delala na televiziji, me zagotovo ne bi spustili noter, saj mladoletniki niso imeli vstopa. Takrat pa sem tudi edina v Sloveniji dobila intervju s Chicciolino, ki je tam nastopila. V posebni, modri knjigi hranim veliko pod­pisov oseb, tudi svetovnega kova, s katerimi sem imela intervjuje v najstniških letih.

Lea: Danes si naj­bolj prepoznavna voditeljica vremena pri nas. Je tvoja služba naporna?

Danica: Najprej hvala za ta kompliment. (smeh) Menim pa, da nobena služba ni naporna, če jo opravljaš z veseljem. Jaz v svojem delu vsekakor uživam.

Lea: Kaj je najbolj nenavadna ‘ponudba’ ali prigoda, ki si jo doživela zaradi svoje prepo­znavnosti?

Danica: O tem bi lahko povedala kar veliko. Od tega, kako sta se dva taksista stepla zaradi mene, do oboževalcev, ki mi ves čas pošiljajo pisma z vabilom na večerje, pa tudi zaporniki so mi že poslali kakšno pismo. Najbolj smešno pa je, da mi velikokrat kdo reče, da sem zelo podobna Danici Lovenjak. A res? (smeh)

Lea: Naj malo komentirava še tvojo modno ozaveščenost. Modni strokovnjaki pravijo, da se tvoj stil iz tedna v teden izboljšuje in jih navdušuje. Od kje ta modna samozavest?

Danica: Vesela sem, da je tako, saj mi moda že od nekdaj veliko pomeni. Že kot punčka sem risala svoje kreacije, ki mi jih je potem mama morala sešiti. Včasih si celo kupim kakšno stvar, ki ni popolna, vendar imam v glavi že predstavo, kako bi to popravila ali obdelala. Včasih je res samo malenkost, ki meni veliko pomeni. Vsekakor pa sem zelo rada eksperimentirala z oblekami in zdaj lahko rečem, da sem našla svoj slog.

Lea: Česa nikoli ne bi kupila?

Danica: Karkoli, kar je zelene barve. Ne vem sicer, zakaj imam tak odpor do zelene barve, vendar me odbija in je nočem imeti na sebi. V omari imam dve zeleni obleki, ki ju nisem še nikoli oblekla. Drugače pa mi je zelena ljuba vsepovsod drugje.

Lea: Si razen za voditeljstvo nadarjena tudi za kaj drugega? Boš tudi ti zaplavala v pevske vode? (smeh)

Danica: Zagotovo še nisem pokazala vsega, kar znam. No, v pevskih vodah me pa res ne boste videli, čeprav so me že prepričevali, da bi se preizkusila. Za zdaj me veseli to, kar delam, vsekakor pa poskušam svoje življenje čim bolj uživati, saj se samo en­krat živi.

Lea: Kje se torej vidiš čez 10 let?

Danica: Vsekakor si hočem do takrat ustvariti družino, torej se poročiti in imeti otroke. Družina bo zame vedno na prvem mestu, šele za njo pridejo vse druge stvari.

Patricija Mencigar o Danici: »Danice ne vidim kot medijski konstrukt«

Kdaj sta se z Danico spoznali?

Poznava se že dolgo, družiti pa sva se začeli po  tem, ko sva pred leti na nekem sejmu delali kot hostesi.

Se je od takrat spremenila v primerjavi z danes, ko je prepoznavna?

Popolnoma nič! Pri njej je najbolj simpatično to, da je ostala prizemljena in pristna. Med skupnim pothajkovanjem po ulici se velikokrat zgodi, da ljudje kažejo s prstom nanjo, češ glej, to je tista s televizije, ona pa se ne zmeni za to.

Se morda spomniš kakšne zanimive prigode, ki sta jo skupaj doživeli?

Omenila bi tisto, ki je meni najbolj pri srcu, in sicer, ko sem na enem izmed najinih žurerskih pohodov spoznala svojo ljubezen. Če ne bi bilo Danice, mogoče tisti večer sploh ne bi šla ven in ne bi spoznala njega. To bi bila škoda. Zato, hvala, Danica.

Kaj te pri Danici moti?

Popolnoma nič! Bolj me moti to, kako ljudje, predvsem zavistne ženske, ki je niti ne poznajo, sodijo o njej. Jaz jo vidim kot prijateljico, s samimi pozitivnimi lastnostmi, in ne kot medijski konstrukt, zato me zlobne opazke na njen račun prizadenejo.

Priporočamo