Danica Lovenjak: Tarča nadlegovalcev

Vir: Nova
18. 8. 2010

Nedavne počitnice, ki jih je Danica preživela na jugu Italije, si bo zagotovo zapomnila kot najhujše doslej.

»Lahko samo rečem, da sem si oddahnila, ko sem se vrnila domov. Bilo je grozno in še vedno se tresem, ko se spomnim na trenutke, ko sem bežala pred zasledovalcema. Glede na to, da so tam vsi zelo temni, sem že na daleč izstopala. Nekega dne pa sem v Bariju zašla v stranske ulice. Večerilo se je že, ko sem ugotovila, da se mi bližata dva moška. Čeprav sem zavijala iz ulice v ulico, sta šla za menoj in se mi vse bolj približevala,« se spominja Danica.

»Bila sem v neznanem delu mesta,« pravi Danica, ki je v torbici poiskala pilico, saj je pomislila, da je bolje, da ima vsaj nekaj v rokah, če jo bosta moška morda res zagrabila.

»Srce mi je tako razbijalo, da sem pomislila, da me bo kar kap, in verjetno mi je prav zaradi tega navala adrenalina uspelo zbežati. Še pravi čas sem prišla do ene od bolj obljudenih ulic. Ker sem opazila policista, sem se takoj zatekla k njemu. Nisem sicer želela zganjati panike, zato sem ga samo vprašala za pot nazaj do moje sobe, ampak očitno sta se zasledovalca prestrašila, saj sta odšla stran,« je povedala Danica, ki ne ve, ali si bo še kdaj upala sama na dopust.

Priporočamo