Danica Lovenjak v varnih rokah smučarskega inštruktorja

Danica Lovenjak v varnih rokah smučarskega inštruktorja (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
15. 2. 2018

Čeprav smo Danice Lovenjak vajeni v bolj elegantnih večernih toaletah in nas vedno preseneti z vrtoglavimi 'štikli', pa se je svetlolaska tokrat odpravila na bele strmine – seveda v popolnoma drugačni stilski podobi.

Seveda je Danica kot modna navdušenka poskrbela, da je tudi smučarska oprema takšna, kot se šika. V trgovini Proshop so jo oblekli od glave do pet, ki pa tokrat niso bile vrtoglave, ampak je za spremembo obula kar takšne, bolj primerne za smučarski 'pancertanc'.

"Ko sem se popolnoma opremila, sem se odpravila na Krvavec, kjer je kar 30 kilometrov odlično urejenih smučarskih prog. Če spadate med začetnike, tako kot jaz, vam priporočam šolo smučanja Jecom sport. Njihovi izkušeni in licencirani učitelji vam bodo pomagali, da boste hitro usvojili pravilno tehniko smučanja. Meni je do pravih zavojev pomagal Luka Štumberger in že kmalu bova nadaljevala učenje, da se bom potem spustila z Zvoha, najvišje točke smučišča," svoje prve zavoje opiše Danica, ki se je preizkusila tudi v kolesarjenju na snegu.

"Jaka iz športne agencije Label mi je predstavil 'snow bike' in me navdušil nad to novo zabavno aktivnostjo. V enem dnevu sem tako doživela pravo mero adrenalina, in to le 25 kilometrov od Ljubljane," navdušeno razloži Danica, ki so ji zimske radosti tako prirasle k srcu, da komaj čaka kakšen prost dan za skok na bele strmine.

Foto: osebni arhiv

Priporočamo