Danica Lovenjak vedno kot sijoča, močna in sodobna ženska

Danica Lovenjak vedno kot sijoča, močna in sodobna ženska (foto: Osebni album) Osebni album
13. 8. 2019

Danica Lovenjak je ena izmed tistih redkih znanih obrazov, ki se na vsak družabni dogodek skrbno pripravi. Če mnogi, sploh moški del, pridejo na sprejeme, družabna srečana ali na gledališke predstave kar v kavbojkah in razvlečenih majicah, je to pri priljubljeni Danici povsem drugače.

»Glede na to, da ljubim življenje ter vse kar sodi zraven, torej modo, družabnost, umetnost, glasbo, hrano in vse ostalo, kar se povezuje z enim in drugim, se mi zdi še kako pomembno, da sem temu primerno urejena, saj roko na srce, katera ženska pa ni rada zvezda večera. Sploh bi bilo pa še kako nerodno, če bi na nek družaben dogodek ali na sprejem prišla vsa razcapana. In če že govoriva o urejenosti, pri nas vse večkrat pogrešam, če se tako izrazim, staro dunajsko šolo, kjer so se meščani in meščanke vedno lepo uredili za družabne dogodke. Pri nas to kulturo počasi osvajamo,« pripoveduje Danica, ki ob tem dodaja, da jo prav posebno izbrana oblačila lahko naredijo še bolj samozavestno, tu in tam pa tudi drzno.

»Ravno zaradi tega sem že večkrat zaupala priznani slovenski oblikovalki Antoninias Elini Smogavc, ki se je še posebej izkazala pred kratkim, ko mi je naredila prav posebno večerno obleko, za katero je navdih črpala iz močne in sodobne ženske,« je strnila Lovenjakova, ki te dni z navdušenjem spremlja Festival Ljubljana.

Priporočamo