Danijel Pohorc: Nategnil vse!?

Sanja Grohar, Suzana Jakšič in Stančka Šukalo so še na začetku decembra stale skupaj na odru ob jubileju 200. oddaje. (foto: Nova press) Nova press
Vir: Nova
1. 2. 2013

Ko smo na uredništvo prejeli informacijo, da se je pregovorno miroljubna in prijazna Sanja Grohar z odvetnikom podala v izterjavo producenta oddaje Ujemi sanje Danijela Pohorca, smo najprej dvomljivo zmajali z glavo.

Ne bi želela komentirati podrobnosti neprijetne situacije, vse glede primera Pohorec ureja moj odvetnik gospod Maslovarić,« nam je Sanja potrdila resničnost anonimnih navedb, a jih očitno po navodilih odvetnika zaradi ogroženosti pravne izterjave ne razlaga javnosti.

Pa smo se podali v manjšo sanjsko raziskavo in ugotovili, da je Sanja le ena v šopku Pohorčevih upnikov in upnic.

Prvi v vrsti: Mernik

Oddaja Ujemi sanje je na sporedu že več kot pet let in v tem času se je zamenjalo kar nekaj voditeljev in voditeljic. Oddajo sta začela pripravljati Stančka Šukalo, ki je še vedno glavna akterka oddaje, in radijski voditelj Andrej Mernik. Govorice, ki so se po njegovem odhodu razširile, so bile vse vezane na izplačilo honorarjev.

»Danijel Pohorec ni izplačeval Andreja po vodenju oddaj, ampak kakor se mu je pač zazdelo, vprašanje, ali je sploh kdaj pokasiral, kar si je prislužil,« nam je povedal mariborski vir, ki ne želi biti imenovan.

Stančka je imela več sreče in predvsem pameti ter iznajdljivosti, saj si je pokrovitelje in svoj honorar sama poiskala in ga iztržila v sklopu oglasov v oddaji. Med Andrejem in Stančko je kot ženski del ekipe priskočila tudi Tadeja Ternar, ki pa je bila prisotna le v skromnem številu oddaj.

Nato je Andreja Mernika zamenjala nekdanja sanjska ženska Miša Margan, ki je prevzela drugačno vodenje oddaj in je vse skupaj dvignila tudi na nekoliko višjo profesionalno raven. S terena so se oddaje prestavile v studio in Miša je gostila različne goste, ki so z njo klepetali o različnih temah. Z novo sezono pa tudi nje ni bilo več v oddaji, saj naj bi ostal Danijel Pohorec tudi njej dolžan zajetno vsoto denarja.

Spiska pa še ni konec. »Ena od voditeljic na terenu je bila tudi Sonja Mojzer, nekdanja žena Iva Mojzerja in trenutno partnerica otroškega animatorja Slavca Kovačiča - Spidija. Tudi Sonja naj bi imela s Pohorcem kar nekaj odprtih računov,« trdi vir.

Edina izjema: Suzana Jakšič

Med snemanjem oddaj se je med vsemi lepotičkami znašla tudi Suzana Jakšič, kateri je Pohorec zrihtal kar nekaj reklamnih slikanj in snemanj. Pol leta je vozila celo sponzorski avto, ki ga je Daniel dobil za potrebe snemanj. Suzana je dobila celo svojo reportažo Estrada na delu, ki pa je po nekaj predvajanjih izostala od programa.

»Najbolj so se zaradi nastopanja v Suzanini oddaji razburili estradniki, saj so za svoje delo v nekem podjetju dobili res simboličen honorar. Fredi Miler je prav zaradi tega tudi izgubil živce, saj so mu plačilo kar prestavljali in prestavljali v nedogled. On je takrat čisto resno zagrozil, da bo zadeve predal medijem, a jih potem ni. Edina, ki se ji je uspelo izboriti si, da ji Pohorec redno in menda kar dobro plačuje, je Suzana. Kako ji to uspeva, naj ostane uganka, saj gre pri vsem skupaj verjetno tudi za nevoščljivost in temu primerno natolcevanje,« zaključi naš vir.

Trenutno je mesto voditeljice v oddaji Ujemi sanje prevzela pevka Claudia, ki hkrati skrbi tudi za promocijo oddaje. Verjetno pa je njena plača kompenzacija za snemanje glasbenih videospotov, tako da se v šopku upnic po vsej verjetnosti vsaj ona ne bo znašla.