Darinka, Matej in Denis (Kmetija: nov začetek): Seks, laži, podkupovanja in …

Kaj se bo z njimi 
dogajalo po 
koncu šova, 
bomo seveda 
spremljali. (foto: Planet TV) Planet TV
21. 12. 2014

Pred dnevi se je zaključil eden od najbolj začinjenih resničnostnih šovov v naši podalpski deželici Kmetija: Nov začetek, ki je razkril, kako kruti lažnivi in podkupljivi znamo biti v ekstremnih situacijah. Pred kamerami so tekmovalci dokazali, da se z lahkoto kosajo z našimi politiki. Finalisti, Darinka, Matej in Denis, pa so nam zaupali še nekaj sočnih podrobnosti, ki so jih pred kamerami zamolčali.

Darinka: "Sin bi bil ponosen."

Petinštiridesetletna Darinka je bila v šovu zaradi svojih kulinaričnih sposobnosti ena od najbolj priljubljenih tekmovalk, zato ni presenečenje, da se je obdržala vse do finala. Za seboj ima žalostno zgodbo, pred kratkim je namreč izgubila sina, hči pa jo je v šov prijavila ravno zaradi želje po novem začetku. "Ven sem prišla čisto drugačen človek, cenim hrano, ljudi ... človek po taki izkušnji na vse gleda drugače. Zagotovo mi je to koristilo tudi pri prebolevanju sinove smrti. V šov sem prišla na koncu z živci, med mlade ljudi, kar pa mi je res pomagalo. Zahvaljujem se hčerki, ki me je prijavila, zagotovo pa bi bil name ponosen tudi sin, ki je bil še bolj temperamenten kot hči in me je vedno spodbujal. Škoda, da ga ni," pravi Darinka, ki po eni strani izkušnje na kmetiji ne bi ponovila, saj so bili pogoji za življenje, kot so pomanjkanje hrane, nečistoča in mraz, grozni. "Najtežje od vsega pa je bilo, da si nismo več zaupali. Ta hinavščina me je zelo bolela in to, da si stvari več nismo povedali v obraz. Pri tem smo bili čisto vsi enaki," še pove Darinka, ki sta se ji v šovu najbolj zamerila Andrej in Denis: "Andrej je neprestano hodil za mano, čeprav sem mu rekla, naj preneha s tem, ker naju doma gledajo in bova lahko le še spakirala in šla, ko se vrneva, on pa je to zgodbo povsem obrnil. O tem se bova vsekakor pogovorila na štiri oči! Denisa pa bi morali vreči ven. Ni fer, da je podkupoval. Denis je lep zgled, kako skorumpirana je naša država in da se s podkupovanjem lahko daleč pride."

Matej: Po kmetiji v Ameriko

Triindvajsetletni Matej, ki živi idilično življenje na ranču s konji, je eden od tistih tekmovalcev, ki je zagotovo segel v srca številnih oboževalk. Matej je bil samski že pred šovom in pravi, da se glede tega ni še nič spremenilo. Punce, pozor: Mateju so všeč vljudne oboževalke, s katerimi z veseljem poklepeta. "Za izkušnjo na kmetiji mi nikakor ni žal, res pridobiš edinstvene izkušnje z več področij. Ali bi po vsem tem, kar sem doživel, šel ponovno na Kmetijo: Nov začetek, dvomim, saj je verjetno enkrat dovolj ... ali pač ne. Vsekakor je bilo najtežje na začetku, saj je bilo premalo hrane, zato sem bil večkrat lačen kot sit. Jedli smo le trikrat na dan, kar pa je zame premalo," pravi Matej, ki se je razgovoril tudi o hinavščini v šovu: "Zagotovo je bil največji igralec Leon, saj se je v pravi luči pokazal šele v desetem tednu, ko sem bil jaz glava in so nam precej nagajali. Takrat sem ga dobil na laži in videl, kako dobro igra, kot je tudi dobro odigral, da ni našel talismana." Malo manj zgovoren pa je, ko pride do bolj osebnih vprašanj: "Seveda imam tudi sam osebne zgodbe, ki niso prijetne in ti pustijo pečat ter pišejo življenje. Vendar tako kot na kmetiji, tudi tukaj ostajam skrivnosten in osebne zgodbe še naprej zadržujem zase." Matej pravi, da se mu življenje po kmetiji ni veliko spremenilo, le to, da je malo bolj prepoznaven in da ima na Facebooku več oboževalk, izdal pa nam je še, kakšne načrte ima za prihodnost: "V prihodnosti imam s prijatelji namen obiskat Ameriko in izdelovati nadstreške. Seveda konjev sploh ne omenjam, ker mi je to povsem samoumevno. V poletnih mesecih tako načrtujem tekmovanje s konji in kantri zabavo."

Denis: Martinu obljubil pomoč, ne podkupnine

Sedemindvajsetletni nogometaš Denis je na kmetiji prah dvigoval že od samega začetka. Da ga ni sram pokazati svojih golih čarov, smo ugotovili že zelo kmalu, tudi to, da obožuje seks in dekleta, ni skrivnost, največ prahu pa je dvignil proti koncu šova, ko naj bi mastno podkupoval sotekmovalce. "Martinu sem res obljubil, da mu bom, če zmagam, finančno pomagal, saj so doma zelo ubogi, a to je bilo še v času, ko je bil Martin v šovu kot tekmovalec. Vsekakor pa mu tega denarja nisem ponudil kot podkupnino, to so bile same laži," nam je zaupal Denis, ki bi izkušnjo s šovom ponovil le, če bi bila nagrada višja: "Izkušnjo s kmetijo bi ponovil, zakaj pa ne. Vendar ne ob takih pogojih, kot so bili, in le če bi bila nagrada večja. Zame je bilo najtežje pomanjkanje hrane, izolacija od realnega sveta, pa tudi to, da sem bil brez telefona, seksa in osebne higiene." Tudi Denis je izdal, kdo izmed sotekmovalcev se mu je najbolj zameril. "Če govorim o igralcih, mislim, da je bil to Matej, saj je vedno znova presenečal, poimenovali smo ga kar 'fant iz omare'," pravi, ne skriva pa svoje naklonjenosti do Leona, s katerim sta postala velika prijatelja, v bodoče morda celo poslovna partnerja: "O načrtih za naprej še nisem razmišljal. S prijateljem Leonom načrtujeva, da bi sodelovala in kaj ustvarila. Drži pa, da bi zgrabil vsako ponudbo, ki bi mi bila ponujena." Denisu pa zunaj ni hudo, tudi kar se tiče pozornosti deklet. Pravi, da je prošenj veliko, dekleta pa so, razumljivo, še posebno radovedna glede tega, ali njegovega korenjaka res krasi tetovaža. Bodo prišla do dokaza?

■ MIMA

Priporočamo