Darja Gajšek dahnila usodni da!

Darja Gajšek dahnila usodni da! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
10. 10. 2018

Televizijska voditeljica, pevka in mamica Darja Gajšek je minuli vikend dodala še eno vlogo na svoj seznam – postala je žena. 

Z možem Alenom sta si pretekli konec tedna večno zvestobo obljubila na romantični lokaciji na gradu Štatenberg pri Prevaljah, kjer jo je čakalo prav posebno presenečenje, in sicer nastop legendarne zasedbe Novi fosili, katerih oboževalka je že od otroških let.

V zadnjem intervjuju za revijo Lady lanskega maja, ko je že odštevala do poroda hčerkice Eme, se je eno od vprašanj nanašalo tudi na poroko in presenetljivo nam je ponudila zelo iskren odgovor. “Poroka mi pomeni zelo veliko. Glede na to, da je pred vrati rojstvo otroka, o tem še ne razmišljava, nekoč pa najverjetneje bova. Nisem človek, ki za take stvari komplicira. Vedno se rada pošalim, da se bom, ko se bom poročila, verjetno poročila v sredo, ker ob sredah so vsi glasbeniki prosti, lokali nezasedeni …” se je pošalila Darja, ki je za svoj veliki dan vseeno izbrala soboto in na veselje vseh je bila ta še posebej glasbeno obarvana, za kar so poskrbeli tudi Novi fosili, Darjina najljubša skupina iz otroških dni, ki je do zadnjega trenutka ostala skrivnost.

Vendar pa nam je razkrila, da pred poroko vseeno vse ni šlo po načrtih. Na začetku pomladi, ravno na materinski dan, se je v športni dvorani Poljčane Darja prvič v živo premierno predstavila s svojim samostojnim glasbenim projektom, s katerim je pri vseh obiskovalcih pustila pečat. Šele pred kratkim pa je razkrila, da se v besedni zvezi naslova skladbe Luštno bo skriva mnogo več. Več kot leto dni se je na njeni roki lesketal zaročni prstan, a je ostal dokaj neopažen.

Njen izbranec (o katerem Darja pove: “Alen je moje življenje, moja podpora, moj sopotnik, moja ljubezen …”) jo je romantično zaprosil v Rovinju, še preden sta postala starša ljubki Emi. Kako so potekale priprave na najlepši dan Darje in Alena, je razkrila v pred kratkim posnetem videospotu za omenjeno skladbo. Med snemanjem si je Darja v salonu Poročne pravljice v Celju s pomočjo prijateljic izbrala poročno obleko in poročna prstana zlatarstva Aleš Petek v Celju.

Blaž Švab v vlogi Kupida

Čeprav je bila Darja glede svojega zasebnega življenja vedno bolj skopa z informacijami, pa je z nami vseeno delila zgodbo, kako sta se z Alenom spoznala. “To, kako sva se z Alenom spoznala, ni skrivnost. Večina medijev oziroma virov to sicer narobe navaja. Z Alenom sva se spoznala zato, ker je bil kondicijski trener mojega sovoditelja iz oddaje Slovenski pozdrav Blaža Švaba. Takrat je namreč Blaž del leta treniral in tekel. Saj veste, glasbeniki imamo takšen poklic, da je treba biti na odru fit, imeti moraš dobro kondicijo, da lahko zdržiš šest ali pa osem ur na odru, poješ, igraš in skačeš, zraven pa še govoriš,” pove Darja, ki se je ob koncu leta 2015 začela pripravljati na maratone, saj si je zadala cilj, da v letu 2016 preteče vsaj štiri 10-kilometrske proge po različnih slovenskih maratonih.

“In seveda je takrat, ko je Blaž to izvedel, rekel: Veš kaj, jaz pa treniram in imam fanta zate. Odgovorila sem mu: Oh, Blaž, fanta ta trenutek ne potrebujem, imam toliko drugega dela. Blaž je potem predlagal: Potem pa pridi z mano na trening, da vsaj začneš, je zelo dober trener in lahko ti bo pomagal. No, in tako sva se z Alenom seznanila na enem izmed njunih treningov in sva potem dejansko začela skupaj trenirati. Sprva je bil Alen moj kondicijski trener in me je pripravljal na tek. Iz tistih treningov, maratonov in vsega se je razvila najina lepa ljubezenska zgodba, za katero moram priznati, da ne jaz in ne on nisva niti pomislila, da bi se lahko zgodilo. Sva namreč iz tako različnih sfer delovanja, da nisva niti malo razmišljala o tem, da bi se lahko tako dobro ujela, a sva se.” In tudi Blaž je bil ob novici o ljubezni izredno vesel, čeprav mu je Darja in Alen nista povedala takoj.

“Ko je človek že nekaj star, ne gre z glavo skozi zid in o tem ne govori. Nekaj mesecev najprej čakaš, si bolj previden, da se ne razve, kaj pa če se vendarle kaj zalomi. No, potem ko sva skupaj šla na daljše potovanje, pa je bilo kristalno jasno. Sploh, ko sva skupaj šla na poroko mojega brata, je bilo vsem jasno, da gre za nekaj več kot samo prijateljstvo,” je iskrena Darja, ki jo je lanskega maja razveselila še prva hčerkica Ema. Ta je namreč na svet prišla po preplesani noči, ko sta si z bodočim očkom privoščila še zadnjo ’samsko’ noč na veselici. Uresničila se jima je tudi želja, da je rodila poleti, saj sta takrat oba najmanj zaposlena s projekti.

“Večkrat sva se pogovarjala, da narava dela v najino dobro. Jaz delam televizijsko oddajo, ki traja od septembra do maja, poleti pa je več nastopov in dela na radiu. Moj partner je ob tem, da je fizioterapevt, še športni pedagog ter športni trener, in tudi njegova sezona dela je razporejena skozi leto. Tako da sva razmišljala: ko se bo otrok zgodil, naj pride na svet poleti, saj imava takrat oba največ možnosti razporediti si čas. Tako da je bilo potem, ko se je zgodilo, še toliko lepše, sploh ko sva slišala datum poroda, ki je bil v začetku avgusta. Če dovolite, da se izrazim na astralnem nivoju: zvezde so se poklopile.”

Izvirno poročno darilo

Naslovno skladbo je Darji za poročno darilo podaril producent Bojan Šeruga, ki se je kot avtor in producent podpisal pod vse nove skladbe na njeni zgoščenki. “V videospotu smo prikazali simpatično pripravo na poroko, ki je bila res takšna kot najina. Sproščena, zabavna, nič kaj živčna ter v veliki meri na mojih plečih. Saj veste, moškim ob delavnem vsakdanu zmanjka časa za priprave na poroko. Ženske pa ta čas izkoristimo, da se s prijateljicami razvajamo in skupaj načrtujemo dan D. Večji del videospota je bil posnet v Celju, del pa na dvorcu Štatenberg, kjer je potekalo poročno slavje.”

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: Žiga Culiberg, Helena Kermelj, osebni arhiv