Darja Gajšek: Svoji Emi pojem vsak dan

Darja Gajšek: Svoji Emi pojem vsak dan (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Lady
8. 12. 2017

Priljubljena voditeljica oddaje Slovenski pozdrav je sredi avgusta rodila deklico, zato je njen sovoditelj Blaž Švab nekaj oddaj posnel brez nje. Energična mlada mamica pa se že po treh mesecih vrača v oddajo ob bok Blažu, nam pa je zaupala, kako se počuti kot mamica princeske Eme, kot ljubkovalno kliče svojo deklico, in kakšen očka je njen partner Alen.

Gledalci oddaje Slovenski pozdrav so kar pogrešali voditeljico Darjo Gajšek, ki je želela preživeti vsaj nekaj časa s prvorojenko Emo in partnerjem Alenom ter se tako navaditi družinskega življenja. Namesto nje je v oddajo vskočila Urška Vučak Markež, ki je v oddajo vnesla malo drugačne vibracije, predvsem več ostrine in humorja. Gledalce in sodelavce pa je pogrešala tudi Darja. "Lagala bi, če bi rekla, da Slovenskega pozdrava nisem pogrešala. Pogrešala sem tudi sodelavce, kakšen klepet z njimi in sodelovanje. Hvaležna sem jim, saj tako pridno delajo in ustvarjajo, za vsako oddajo pripravijo vse potrebno, tako da jaz potem samo pridem zvečer na snemanje."

Ni preprosto biti mamica

Darja prizna, da ni enostavno biti mamica, a da je to zanjo gotovo najlepše obdobje v življenju, čeprav ima nekaj podočnjakov in je dokaj neprespana. Pravi, da se počuti odlično. "Res je, da ni preprosto biti prvič mamica, še posebej, ker so ti vse stvari nove. Ravno tako kot mala Ema se tudi midva z Alenom vsak dan znova učiva, kako ravnati z njo, kako jo zamotiti, uspavati ..." Pa vendar pravi, da je mala Ema zelo pridna deklica. "Ema je hvala bogu zdrava in zelo pridna deklica. Zdaj smo že ponoči prešli na spanec, ki traja od šest do osem ur, tako da se tudi jaz naspim in se malo odpočijem.

Tudi čez dan potrebuje spanec, tako da mi uspe kaj pospraviti in skuhati." Najbolj je vesela, da je hčerka zdrava, se nasmehne in doda, da šele zdaj razume, kaj so pomenile besede njene mame in babice, ki sta vedno govorili: "Da bi bil otrok le zdrav!" Tudi zato se je odločila, da bo že po treh mesecih stopila pred kamere, saj ima najboljše varstvo za svojo princesko, kot imenuje Emo. "Kadar grem v Begunje, jo pazi ati, če grem od doma, preden pride ati iz službe, pa je v tistem času v varstvu pri babicah. Njim popolnoma zaupam. Zelo lepo skrbijo zanjo, z njimi se počuti odlično."

Lepo je imeti otroka

Darja si je otrok že dolgo želela, prav tako njen Alen. "Večkrat sva se pogovarjala, da narava dela v najino dobro. Jaz delam televizijsko oddajo, ki traja od septembra do maja, poleti pride več nastopov in dela na radiu. Moj partner je ob tem, da je fizioterapevt, tudi športni pedagog ter športni trener in tudi njegova sezona dela je razporejena vse leto. Tako da sva razmišljala: ko se bo otrok zgodil, naj pride na svet poleti, saj imava oba takrat največjo možnost razporeditve časa. Tako da je bilo po tem, ko se je zgodilo, še toliko lepše, ko sva slišala datum poroda, ki je bil na začetku avgusta." Zdaj so se že navadili drug drugega, Darja pa je predvsem navdušena nad očkom Alenom. "Alen se ogromno ukvarja z Emo in je prekrasen ati. Ema ga obožuje in ga vsak dan, ko pride domov iz službe, pozdravi z nasmeškom." Ritem Darjinih dnevov pa je zdaj prilagojen Emi.

"Vstajanje je pogojeno z Emo. Spiva in bediva skupaj. Čez dan pa je vsak dan bolj zanimivo. Zdaj se Ema že odziva na igrače, na zvoke, na barve. Zelo rada ima zvoke živali v otroških knjigah. Lepo je imeti otroka! Zelo lepo je! Življenje res dobi novo dimenzijo!" Tudi poroda se Darja spominja kot lepe izkušnje. "Porod imam v zelo lepem spominu. Ni bilo preprosto. Mislim, da bi vsaka mamica dejala, da noben porod ni preprost, ampak sem ga zaradi partnerja, ki mi je bil ob porodu krasna podpora, in zaradi odličnega osebja porodnišnice UKC v Mariboru doživela kot čudovito življenjsko izkušnjo."

Besedilo: Eva Jandl // Foto: Žiga Culiberg, osebni arhiv

Priporočamo