Darja Hribar (Ljubezen po domače) je nepričakovano zapustila Mihaelovo kmetijo

Darja Hribar (Ljubezen po domače) je nepričakovano zapustila Mihaelovo kmetijo (foto: Darja Hribar (osebni arhiv)) Darja Hribar (osebni arhiv)
28. 4. 2018

Povsem nepričakovano in tudi malce skrivnostno je Darja Hribar, ki se je potegovala za Mihaelovo srce v oddaji Ljubezen po domače, njegovo kmetijo zapustila.

Iz toplih Filipinov v vroče ljubezensko dogajanje

Darja prihaja iz Notranjske, živi v Ljubljani, a pot v samo oddajo je bila dolga. V oddajo je vstopila, takoj po povratku v Slovenijo iz Filipinov. Darja je namreč zadnja 4 leta svojega življenja preživela na Filipinskem otoku Boracay.

Že od nekdaj je velika ljubiteljica potovanj. Vrsto let je delala kot organizatorka najrazličnejših domačih in mednarodnih dogodkov. Vsako leto pa sta si z nekdanjim partnerjem vzela čas za daljši oddih. »Najraje sva se odpravila v eksotične, tropske kraje, v času, ko je bila pri nas zima.« Že od nekdaj je bila v njenem srcu prisotna tudi želja, da bi nekoč dlje časa preživela na kakšnem eksotičnem otoku.

Življenje na otoku Boracay na Filipinih

Pred štirimi leti se je Darji uresničila skrita in vroča želja, ko je odpotovala na otok Boracay. »Sprva je bilo načrtovano, da bom na Filipinih preživela le poskusno leto dni.« Darja si je namreč od nekdaj želela, da bi dejansko izkusila življenje na tropskem otoku. »Vedno sem bila na potovanjih pozorna tudi na to, kako bi bilo v dotični deželi tudi dejansko živeti in delati. Sprva mi je padla v oči Mehika, vendar je zaradi neljubih dogodkov prijatelja na karibskem otočju, kasneje prevagala odločitev za selitev v Azijo.«

Otok Boracay je najbolj turistični otok na Filipinih. Ravno zaradi tega ni nič nenavadnega, če tujec tam začne svoj posel. Tudi Darja je bila pri tem uspešna. Sprva je s svojim bivšim partnerjem na slavni Beli plaži vodila restavracijo, kasneje je tam organizirala dogodke in se posvečala še učenju joge. Zaradi prevelike količine turizma, filipinska vlada omenjeni otok prav te dni zapira za 180 dni.

V Slovenijo se je vrnila zaradi domačih

Darja svojih želj po potovanjih zagotovo ni dobila od svojih staršev. Njeni starši niso ravno avanturistične narave, zato jih je odločitev, da se Darja preseli na nek daljni tropski otok, šokirala. »Že to, da je iz predvidene enoletne odsotnosti nastala štiriletna, je bilo za njih preveč. Mislili so si, da se ne bomo nikoli več videli.«

Ko je Darjin oče praznoval 70 let, Darjina babica 90 in je ob tem sledila še poroka Darjinega brata, je bilo razlogov za Darjino vrnitev v domovino več kot dovolj. »Obljubila sem si, da če se ne vrnem prej, zagotovo pridem ob teh velikih družinskih dogodkih. To mi res veliko pomeni!«

Pred samim povratkom v Slovenijo se je za tri mesece ustavila še v Indiji. Joga, hinduizem in tovrstne zadeve so za Darjo namreč prepomembne, da bi jih zaobšla.

Ljubezen po domače

Med snemanjem je kmalu spoznala zagnanost določenih kandidatk

V oddajo Ljubezen po domače se je prijavila zaradi radovednosti in želje spoznati nekaj novega. Ko je vstopila v samo dogajanje, jo je najbolj presenetila zagnanost nekaterih kandidatk, da za vsako ceno osvojijo srce svojega izbranca. »Za kamerami je vladalo tudi veliko ljubosumja. Prekomerna zagnanost je na trenutke vodila že celo v agresivnost.«

Mihael v Darjinih očeh

»Mihael je v redu oseba. Lahko bi rekla, da je tiha voda.« Res se nam je Mihael predstavil v luči umirjenega, zadržanega in na trenutke malce sramežljivega. A resnica je, da je Mihael bivši punker, za katerega pa tovrstne lastnosti niso ravno najbolj značilne. Navkljub njegovi umirjenosti pred kamero, lahko po Darjinih besedah sklepamo, da je Mihael precej iskriva oseba, ki pa svojo temperamentnost uspešno skriva.

»Če sem čisto iskrena, je bolj divji, kot bi sprva mislili. Je odbiti intelektualec.« Pri Darji je Mihael zagotovo pustil pozitivni vtis.

O svojih sotekmovalkah

Darja se je najbolje razumela z Alenko Brezovšek. »Z Alenko sem se res najbolje ujela, verjetno predvsem zaradi podobnega značaja. Tudi Alenka je namreč temperamentna, obožuje potovanja, je odprta ...« Slabega mnenja nima o nobeni izmed sotekmovalk.

»Za Mihaela se je verjetno najbolj ogrela Oksana. Morda je bila zaradi tega tudi bolj ljubosumna do ostalih tekmovalk.«

Zgodila se je višja sila

Dogajanje pri Mihaelu je Darja morala zapustiti, kot nam zaupa v pogovoru, zaradi višje sile. »Resnično sem morala oditi in se urgentno vrniti v Ljubljano«

Katero bo Mihael izbral?

Navkljub dejstvu, da se je Darja z Danico srečala zgolj ob svojem odhodu, nam Darja presenetljivo zaupa, da se bo Mihael verjetno najbolje ujel ravno z njo, z Danico. »Ko sva se z Danico na hitro pozdravili, sem nekako začutila, da naj bi ravno ona bila tista prava za Mihaela. Ne vem zakaj. Tako mi je pač dal vedeti moj 9. čut – coprniški čut!«.

Mnenje o oddaji

Sodelovanje v oddaji Ljubezen po domače Darja jemlje kot pozitivno izkušnjo. »Kogarkoli kaj takšnega zanima, naj se prijavi. Naj zbere pogum in se odloči za prijavo. Je res nekaj enkratnega in pozitivnega. Zanimivo je vse to iskrivo dogajanje spoznati tudi za kamerami. Tudi ekipa je bila enkratna.«

Sedaj se bo Darja vrnila k aktivaciji svojega podjetja in k svojim ljubeznim- k organizaciji dogodkov, učenju joge ter poučevanju smučanja.

Aleš-Rod

Foto: Darja Hribar (osebni arhiv)