Darja Končarevič: Kuharico so po nekaj tednih že ponatisnili!

27. 2. 2016
Deli

Vsak, ki se v prestolnici rad razvaja z doma pripravljenimi dobrotami, je brez dvoma že kdaj zavil v eno izmed Bazilikinih gostilnic. Domač ambient, recepti iz mamine kuhinje in osebje, ki ti vedno znova privabi nasmeh na obraz, so le nekateri od razlogov, zakaj je ljubljanska Bazilika že po nekaj letih delovanja zapisala tako uspešno zgodbo, kot jo lahko beremo danes v Darjini kuharici 'Toplo priporočam'.

Kot pravi, je ideja o lastni kuharski knjigi nastala pravzaprav mimogrede, saj se svetlolaska pravzaprav ne spominja dolgega snovanja želje o tem, da bi nekoč svoje recepte povezala prav v knjigi, pa vendar je bil za izdajo skoraj tristo strani dolge knjige prav zdaj ravno pravi čas.

"Svet najbrž res ne potrebuje še ene kuharske knjige. Rabim pa jaz zapise receptov, za katere si želim, da ne bi šli nikoli v pozabo. Nekaj takih je iz družinske zakladnice, nekaj takega, kar se vsakodnevno peče v Baziliki, in nekaj iz moje domače kuhinje" je zapisala v začetku knjige, po kateri zdaj tudi sama kuha.

"Noro se mi zdi, kako tudi zdaj pri kuhanju pokukam vanjo. Tudi jaz ne znam teh receptov na pamet," nam je povedala, ko smo se v začetku meseca sestali v enem izmed Darjinih ljubljanskih lokalov. In ljubezen ob snovanju so brez dvoma začutili tudi bralci, saj je bil prvi natis knjige že po prvih nekaj tednih razprodan, obenem pa si je knjiga na knjižnem sejmu v Cankarjevem domu prislužila tudi nagrado najlepše oblikovane slovenske kuharske knjige.

Kaja Milanič

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču