Darja Vrbnjak: Neljuba nesreča z novim psičkom

Hiša Darje Vrbnjak 
je zdaj polna veselja.
 (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
13. 2. 2016

Čeprav smo o psičku lanske udeleženke šova Big Brother Darje Vrbnjak že pisali, nas je tokrat razveselila z novičko, da naj bi se njihovi družinici zdaj pridružil nov kosmatinček Jon.

Pred dvema mesecema si je Darja namreč zaželela psička, ki bi pocrkljal njeno dušo, in domov je prinesla malega jorkširskega terierčka, ki zdaj dela družbo njihovi štiriletni zlati prinašalki Tari.

"Ko smo ga prinesli domov, je imel dva meseca in pol, težak pa je bil 60 gramov. Je zelo navihan in razigran mladiček, s katerim imam zdaj ogromno dela," nam je smejoč povedala Darja in dodala, da se trenutno učijo vedenja v stanovanju. Hišo Vrbnjakovih v Štorah pri Celju je do zdaj grela štiriletna zlata prinašalka, z Jonom pa sta se kljub njegovi nagajivi naravi odlično ujela. "Tara je na malega Jona kar malce ljubosumna. Treba je paziti, da nista veliko časa sama, kajti Jon psički hitro ponagaja. Rad jo grize po ušesih, tačkah, gobčku ... in ko ima ta dovolj, mu hitro prismodi kakšno 'vzgojno' po gobčku," nam je pojasnila Darja, ki je kmalu po prihodu malega psička zaradi neljubega dogodka morala obiskati veterinarsko ambulanto. "Bili smo na sprehodu, jaz, moj mož, naša štiriletna zlata prinašalka Tara, ko je kar nenadoma Jon začel noro cviliti ... To je bilo vpitje nemočnega bitja. Tara je pohodila Jona in mu zlomila nogo. Ni nam preostalo drugega, kot da ga peljemo v veterinarsko postajo v Šentjur, kjer so ga slikali z rentgenom in ugotovili grd zlom nogice. Ker smo bili naslednji dan vsi v službah, mi je šel šef klinike dr. Matej Zupanc toliko na roko, da je organiziral prevoz Jona v njegovo kliniko v Ljubljano, kjer ga je tudi operiral ortoped. Čez dva dni so nas poklicali, da je operacija uspela, da je pes živahen in da komaj čaka, da ga pridemo iskat," je pojasnila in dodala, da so ji iz klinike sporočili, da so imeli v večeru, ko je Jon prespal pri njih, brezplačni koncert jokanja in lajanja. "Mislim, da jim je hotel povedati, da ima domotožje," še dodaja.

Rana je že zaceljena

In čeprav je bil zlom nogice za malega Jona velika preizkušnja, je zdaj že živahen. "Že teka po stanovanju, kot da se mu zlom sploh ni zgodil. Spet imamo pestre popoldneve in po hiši se spet razlega smeh. Upam, da je bila to naša prva in zadnja poškodba," je še pojasnila Darja.

Značke: Darja Vrbnjak