Darja Vrbnjak: “Turčija je varna dežela”

Darja Vrbnjak: “Turčija je varna dežela” (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
12. 8. 2017

Darja Vrbnjak se je slovenski medijski sceni predstavila leta 2015 v oddaji Big Brother, vse od takrat pa rada počitnikuje na turških obalah. Nič drugače ni bilo niti letos, ko sta se z možem odpravila v mesto Belek in si tam privoščila vse, kar ponujajo obmorska turška mesteca. 

"Kot že nekaj let sva se tudi letos odločila, da prvi del poletja preživiva v Turčiji. Letos sva sicer prvič dopustovala v mestecu Belek, se pa strinjava, da se bova vanj čez čas še vrnila," nam je povedala Darja in dodala, da bi lahko svoje počitnice opisala samo z besedo 'prečudovito'.

"Hotel je bil zelo lep in na nivoju, hrana in usluge prav tako, da o uslužbencih sploh ne govorimo. Ko natakarja ob sedmih zjutraj vidiš nasmejanega in obenem veš, da je za njim skromnih nekaj uric spanja, to sprejemaš drugače," nam je povedala in dodala, da tamkajšnjega osebja pestri delavni urniki med visoko sezono niti malo ne spravijo iz tira. "V Turčiji naju ljudje vedno znova presenetijo s svojo ustrežljivostjo in dobro voljo," je še dodala.

Varnost na prvem mestu

Čeprav se je turistični obisk Turčije in njenih obalnih mest v zadnjem letu – po poskusu državnega udara v lanskem poletju in številnih terorističnih napadih v Istanbulu – zmanjšal, Darja zatrjuje, da se v Turčiji od nekdaj počuti zelo varno.

"Iz prve roke lahko povem, da je Turčija varna dežela. Zelo skrbijo za varnost gostov, vse od letališča naprej. Da o varnosti v hotelskem kompleksu niti ne govorim. Povsod so skriti in nemoteči varnostniki, kopališki mojstri in drugi, ki skrbijo za gostovo udobje," je povedala Darja, ki si med obiski Turčije vedno rada privošči malce nakupovanja. "Tu so precej trdi pogajalci, ker so v Beleku precej bolj prestižni hoteli kot drugje. Cene so tu zaradi tega bolj navite, zato sta za nakupe bolj primerni mesti Kemer in Alaniya," je popotnikom, ki se v bližnji prihodnosti odpravljajo v Turčijo, svetovala akterka iz resničnostnega šova, ki si bo letos privoščila čim več oddiha.

Priporočamo