Darko Đurić: V plavanje ga je usmeril župan

Vir: Lea
20. 5. 2016

Še nekaj več kot 130 dni nas loči do začetka paraolimpijskih iger v Riu de Janeiru. Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite pa je začela akcijo Treniraj z. Osnovni namen je približati šport invalidov širši javnosti.

Uvodoma smo bili v Radovljici, kjer smo spremljali trening plavalca Darka Đurića, ki je dan po dogodku s svojim trenerjem Alenom Kramarjem že odpotoval na evropsko prvenstvo na Portugalsko, kjer se bo plavalni as pomeril z najboljšimi in precenil, na kakšni stopnji pripravljenosti je, tekmovanje pa jemlje kot pomembno vmesno postajo do iger v Braziliji. Predsednik ZSIS-POK Damijan Lazar je poudaril pomen promocije športa invalidov, domači župan Ciril Globočnik se je spomnil dni, ko je Darka Đurića usmeril v plavanje, Aleš Klement, direktor območne enote Zavarovalnice Triglav v Ljubljani, pa je omenil družbenoodgovorno vlogo podjetja, ki podpira Darka in druge paraolimpijce pri izpolnitvi sanj.

"Za nami je prijeten športni dogodek, s katerim želimo poskrbeti za dodatno promocijo športa invalidov. Želimo dokazati, da šport invalidov ni socialna kategorija, ampak vrhunski šport, ki zahteva številna odrekanja," je bil odločen predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite Damijan Lazar, svoje občutke pred prvimi preizkušnjami pa je strnil tudi zvezdnik dogodka Darko Đurić: "Občutki pred evropskim prvenstvom so dobri. Že na tekmi v Eindhovnu pred dvema tednoma sem dosegel lepe rezultate, zato zadovoljen in z optimizmom odhajam na evropsko prvenstvo. Rad bi se približal osebnim rekordom in potrdil trenutno formo."

VISOKA PRIČAKOVANJA

  • Darkov trener Alen Kramar, ki na evropskem prvenstvu svojega varovanca ves čas budno spremlja, ima po uspešnih rezultatih na tekmi v Eindhovnu visoka pričakovanja, saj se je zelo približal časom iz Londona. "Vse bo odvisno od dnevne forme, starta in prihoda v cilj. Če se Darku start ne posreči, ga to lahko stane na koncu tudi do pol sekunde," pove trener, ki Darka pripravlja v kategorijah 50 m prosto, 100 m prosto, 200 m prosto in 50 m delfin.
Značke: Darko Đurić