Darko Klemen: Denar za dolgove in hišo

Darko Klemen: Denar za dolgove in hišo (foto: Pop TV) Pop TV
Vir: Lady
1. 11. 2016

Zmagovalec kulinaričnega tekmovanja MasterChef Slovenija 2016 Darko Klemen bo zagotovo z zanimanjem spremljal novo, že tretjo sezono tekmovanja ljubiteljskih kuharjev, ki jo bodo na POP TV predvajali prihodnjo pomlad. Vsi kuharski navdušenci se lahko že sedaj prijavijo na njihovi spletni strani. In prav za njih ima Darko nekaj spodbudnih nasvetov, zaupal pa nam je tudi, kakšen je recept za zmago.

Življenje simpatičnega Štajerca se od zmage ni kaj dosti spremenilo, razen tega da je nenehno na poti in da kuha po različnih kuhinjah po vsej Sloveniji.

"Ali pa jaz to dojemam drugače. Fino je," nam je takoj na začetku zaupal Darko, ki je povedal, da se je doma evforija že malenkost polegla.

"Čeprav je zdaj, ko smo izvedeli za štart tretje sezone MasterChef Slovenija, spet prišla na površje. Sam se počutim, ko da je bilo včeraj," je razložil v smehu. Slave se zaveda šele, ko stopi na ulico, kajti tam ga prepozna resnično veliko ljudi. Z njim radi spregovorijo besedo ali dve o kuhariji, pokomentirajo aktualne zadeve ali se samo fotografirajo.

"Sicer pa se zaradi svoje postave težko izgubim v množici. Imam občutek, da me imajo ljudje radi. Nazadnje me je ravno ogovorila neka gospa, ki mi je rekla, da me ne bo pozabila. Lepo, kajne?" se je razgovoril Darko, ki je kot zmagovalec deležen tudi javnih komentarjev po socialnih omrežjih.

"Komentarji so predvsem pozitivni, veliko je čestitk, spodbudnih besed in pohval. Nimam slabih izkušenj. Sigurno pa se najdejo tudi takšni, ki jim nisem všeč. Najbrž nimajo okusa," je povedal v smehu zgovoren očka treh otrok, ki je za nagrado prejel 50.000 evrov.

"Kot bi mignil, sem poravnal nekaj dolgov ter kupil par nujnih stvari za ureditev hiše," je naštel Darko, ki se zaveda, da je ne glede na nagrado za uspeh treba trdo delati še naprej.

Pod pritiskom

Njegovi spomini na tekmovanje so zelo lepi, čeprav je bilo na trenutke tudi naporno, saj kuhanje pod časovnim pritiskom ni vedno enostavno.

"Od vsega se pa najraje spominjam zmage. Trenutek, ko je Luka Jezeršek zaklical moje ime, je bil svetoven," je navdušeno povedal Darko, ki je tako z Luko kot tudi z ostalima članoma žirije ostal v zelo dobrih odnosih.

"Največkrat se videvava z Luko. Sva v zelo dobrih odnosih, tako prijateljskih kot tudi poslovnih, saj bova skupaj prirejala kuharske delavnice. Vidiva se tudi s Karimom in tudi midva sva že prišla do ideje za sodelovanje. Malo manj stikov imam žal z Almo, ampak mislim, da bi bilo treba to popraviti," je bil iskren kuharski mojster, ki je od sotekmovalcev ostal v stikih z Lukom, Lovrom, Igorjem, Diegom, Sašo, Anko in Nino.

Zmagovalni nasvet

Glede na to, da bodo na POP TV-ju tretjo sezono MasterChefa začeli snemati že zelo kmalu in so prijave na njihovi spletni strani že odprte, ima za vse tiste, ki niso pogumni, prav poseben nasvet.

"Tudi sam sem imel pomisleke, ki so se kasneje izkazali za čisto nepotrebne. Novim tekmovalcem na srce polagam, da se morajo v šovu vseeno potruditi, dati vse od sebe in se dokazati. MasterChef res ni noben 'bav bav'. Je zelo lepa izkušnja v življenju, ki se ne bo ponovila nikoli več," je poln nasvetov Darko, ki je razkril še, kaj je najpomembnejše za zmago: "Kuhaj, kuhaj, poslušaj sodnike, kuhaj in še enkrat kuhaj. Res je, da moraš pokazati določeno znanje in iznajdljivost, ampak za uspeh je vsekakor potrebna celota."

Tekst: Barbara Majič