Darko Klemen (MasterChef): Gostilno poimenoval po pokojnih starših

Darko Klemen (MasterChef): Gostilno poimenoval  po pokojnih starših (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
2. 6. 2018

Veliki zmagovalec kuharskega šova MasterChef Slovenija 2016 Darko Klemen, ki živi na Primorskem, velja za enega najbolj medijsko simpatičnih in zgovornih kuharjev. Po osvojitvi naslova svoje kuharsko poslanstvo odlično opravlja na najrazličnejših lokacijah po državi.

V teh majskih dneh ob številnih kuharskih obveznostih Darko največ časa preživi na slovenski obali, natančneje na območju Sečovelj, kjer s svojo ekipo marljivih delavcev uresničuje kar dva gostinsko obarvana projekta. Darka, ki mu dobre in pozitivne energije nikoli ne zmanjka, smo pred dnevi obiskali ter se na lastne oči prepričali, da ni samo kulinaričen mojster, ampak ima tudi v gradbenem smislu jasno vizijo.

"V svojem delu res uživam. Sončne predpoletne dni izkoriščam, da počasi uresničujem svojo gostinsko idejo in vizijo na Primorskem. Ob gostinskih izzivih in obveznostih po Sloveniji sem v zadnjem obdobju zaposlen z delom na njivi – nastaja namreč ranč za jedi z odprtega ognja v Luciji, natančneje Seči. Ponudba bo torej temeljila na jedeh iz krušne peči. Prostor pod milim nebom na odprtem sem poimenoval po očetu Francu kar Francijev vrt, v jeseni pa, kot sem že rekel, odpiram še svojo gostilno, ki jo bom poimenoval po mami Marički. Oba starša sta že pokojna, a sta v mojem srcu resnično pravi zvezdi," nam je ekskluzivno za Lady razkril Darko, ki pojasnjuje, da dela na Primorskem na obeh lokacijah potekajo po načrtih.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Primož Predalič, Pop TV