Darko Klemen (MasterChef): Nam bo pobegnil v Avstrijo?!

Darko Klemen (MasterChef): Nam bo pobegnil v Avstrijo?! (foto: arhiv revije Nova) arhiv revije Nova
20. 6. 2016

Primorska je očitno regija, ki privlači zmagovalce resničnostnih oddaj.

Po tem, ko je v lanskem šovu MasterChef Slovenija slavil Sašo Miljuševič iz Kopra, je veliki MasterChefov pokal tokrat pristal v rokah 34-letnega Darka Klemena, ki že 13 let živi v Portorožu.

S simpatičnim in zgovornim Darkom je tik po razglasitvi velikega zmagovalca poklepetala tudi Nova in dobila marsikateri odgovor na vprašanja, ki si jih je postavljala v zadnjih mesecih.Čeprav je Darko energičen in izredno pozitiven moški, mu v življenju ni bilo postlano z rožicami. Kot nam je povedal, je v preteklosti naredil napake, posledice katerih nosi še danes. Vendar pa je zmaga v oddaji MasterChef Slovenija brez dvoma pripomogla k temu, da je tudi on zadihal lažje.

"V življenju delamo napake, dolgovi se naberejo, sploh če si tak, da rad ustvarjaš. Glede denarja pa moram prekleto premisliti, kam ga bom vložil, ker je znesek vseeno premajhen, da bi pokril vse dolgove. Kot sem povedal, vsi delamo napake in moje so nastale, ko sem imel 24 let. Povrnil bom, kolikor bom lahko, drugo pa bom namenil družni, ki mi pomeni vse," nam je pojasnil Darko in dodal, da se je v življenju vse od 16. leta moral znajti sam.

"V življenju narediš napake, vendar mislim, da je edino pomembno to, da se jih zavedaš in da jih ne ponoviš več," je razložil in dodal, da je njegov veliki cilj kakšna dobra služba.

"Razmišljam o takšnih in drugačnih oblikah sodelovanja, ampak seveda ni vse odvisno samo od mene. Odprt sem za vse, rad kuham in zgrabil bom za vsako dobro priložnost," nam je pojasnil in dodal, da se o prihodnjem sodelovanju pogovarja tudi z enim izmed sodnikov.

"O tem ne bi rad govoril, ker je še vse v fazi pogovorov, ko pa bo dorečena kakšna podrobnost, vam bom z veseljem povedal," je bil skrivnosten Darko in dodal, da prav do vseh sodnikov čuti veliko spoštovanje.

"Luka mi je že v prvi oddaji, ko mi je obrisal pot s čela, prirasel k srcu. Prav tako imam do Alme in Karima izredno spoštovanje in za vse tri imam le lepe besede," pojasnjuje Darko, ki je v preteklosti že delal v kuhinji velikih kulinaričnih mojstrov.

"Moj dobri prijatelj Igor Delak je šef kuhinje v hotelu Kempinski v Portorožu. Seveda sem si od nekdaj želel nadgraditi svoje znanje in sem kdaj pa kdaj v njihovi kuhinji tudi pomagal, ko so imeli večje skupine. Vse brezplačno. Teden dni sem pomagal tudi v Vili Podvin ter v Hiši Benk," nam je priznal simpatični oče treh deklic, ki se mu zdijo nove priložnosti, pridobljene z oddajo MasterChef, skoraj nerealne.

"Dosedanje ponudbe se zdijo obetavne. V resnici se mi zdi vse to, kar govorim, precej nerealno. Nikoli nisem pričakoval, da bom lahko komu dal intervju ali pa da bi lahko sam sebi postavljal ceno. Navadno gredo ljudje v službo zato, da zaslužijo plačo, jaz bi pa vseeno rad imel malce svobode. Želim si več," nam je o svojih nadaljnjih načrtih povedal Darko, ki je že prejel tudi povabilo za delo v tujini. "Gospod Igor namreč počasi zaključuje svoje delo v Kampinskem, saj ga kulinarična pot vodi v Avstrijo. Povabil me je k sodelovanju in nič ne rečem, morda se bom tudi odzval," je še povedal.

Besedilo: Kaja Milanič