Darko Klemen (MasterChef Slovenija) Odpira svojo gostilno

Darko Klemen (MasterChef Slovenija) Odpira svojo gostilno (foto: Jadran Rusjan) Jadran Rusjan
Vir: Nova
7. 5. 2018

Veliki zmagovalec kuharskega šova MasterChef Slovenija 2016 Darko Klemen, ki živi na Primorskem, velja za enega najbolj simpatičnih in zgovornih kuharjev, ki tudi po osvojitvi naslova odlično opravlja svoje poslanstvo na najrazličnejših lokacijah.

Darko je pred dnevi na prazniku olja in bledeža v mali istrski vasici Padna s svojim kuharskim pristopom dokazal, da se s tradicionalnimi sestavinami lahko pripravi vrhunska jed sodobne kuhinje.

Darko je s svojim kuharskim znanjem, polnim kreativnosti, še pred samim dogodkom osvojil tudi ustvarjalce posebne oddaje na avstrijski televiziji ORF. Nekdanji tekmovalec in zmagovalec kuharskega šova MastrChef ne počiva, saj so vse njegove misli v zadnjem obdobju usmerjene v izpolnitev dolgoletne želje – odprtje svoje gostilne. Konec letošnjega leta bo v Sečovljah odprl svojo gostilno ter jo poimenoval po svoji mami – Mama Marička. Poleg tega pa je napovedal še odprtje ranča kot piknik prostora z bazenom, kjer bo ponujal morske jedi, pečene na odprtem ognju in izpod pek. Načrtov mu tako ne manjka, želimo mu čimprejšnjo uresničitev.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Jadran Rusjan