Daša Gradišek: Poroka bo konec poletja

Daša Gradišek: Poroka bo konec poletja (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
11. 8. 2016

Svetlolasa pevka Daša Gradišek že dolgo ne živi več samo v Sloveniji, jo pa mediji spremljamo vsaj toliko, kot bi bila ves čas tu. Dašo je ljubezen že pred časom namreč odpeljala v švicarski Bern, v katerem si je z izbrancem letos uredila dom. In prav o slednjem smo govorili tudi tokrat, nam je pa Daša med drugim opisala svoje poletne načrte ter priprave na njun veliki dan ob koncu letošnjega poletja ...

Z objavami na družabnih omrežjih nam Daša vsak dan vzbuja skomine. Fotografije idiličnih pokrajin, dogodivščin in poletnih razvajanj so tokrat premamile tudi nas, kot pravi Daša, pa na tisto pravo poletno dopustniško razvajanje še čaka.

"Na dopust se odpravljam konec leta. V prihodnjih tednih bom sicer, kot vsako leto, obiskala tudi svojo Premanturo, ki jo zdaj obiskujem že 33 let," nam je povedala Daša in dodala, da v Bernu živi tik ob reki, zaradi česar so poletne aktivnosti del njenega vsakdana.

"Voda je čista, ni veliko ljudi ... Je pa tudi res, da sem še vedno večja ljubiteljica morja kot pa sladke vode," je povedala svetlolaska, ki se je na morje prvič sama odpravila pri osemnajstih, ko je z nekdanjim fantom obiskala Grčijo. "In prav počitnice v Grčiji, sicer leta 2008, so mi od poletnih dopustovanj najbolj ostale v spominu. Takrat sem v tej prelepi državi preživela kar dva meseca in na ta čas imam res lepe spomine. Sicer pa mislim, da je čisto vsako leto nekaj posebnega," nam je povedala Daša, ki je večino časa zdaj v prelepem mestu na bregu reke Aare, ki ga zdaj lahko že kliče dom. In vsak 'ta pravi' dom ima tudi svoj vrtiček, nad katerim je Daša še posebej navdušena.

"Letos sem prvič na svojem. Doma smo vrt vedno imeli pred hišo in kot bikica sem od nekdaj rada v stiku z zemljo. To me neizmerno pomirja. Zdaj mi lokacija, kjer živim, končno omogoča, da imam vrt tudi tukaj, in to jemljem kot čisto ekskluzivo. Da vem, kaj jem, da sem lahko prisotna v procesu rasti in da imam svoj košček zemlje," nam je povedala Daša, ki na svojem vrtičku zdaj uspešno prideluje kumare, bučke, paradižnike, čilije in ogromno zelišč.

"Strast in znanje sem prejela od očeta, ki je doma vedno skrbel za vrt in okolico. Ko me je obiskal v Bernu, sva vrtiček skupaj naredila tudi tukaj in še vedno mi rad da kakšen koristen nasvet," razkrije Daša, ki se sicer v teh dneh že pripravlja na svoj veliki dan konec poletja.

Po tem, ko jo je na začetku lanskega leta izbranec, priznan plastični kirurg Borut Banič, zaprosil za roko, je bilo hitro jasno, da Daša ni ena izmed tistih nevest, ki bi norele zaradi vsake poročne podrobnosti. "Trenutno je žal tako, da so priprave na poroko in zaroko bolj pomembne kot zaobljuba nekomu. Ne pljuvam v lastno skledo, to je samo mnenje o pompu, ki se dela iz teh stvari," nam je takrat povedala Daša, ki je zaroko sicer pričakovala. A zdaj so priprave pri koncu.

"Vse poteka z vzponi in padci. Je kar turbulentno, vendar se zavedam, da je končni produkt odvisen samo od mene in zaročenca ter od najinega razpoloženja. Zdaj sem čisto pomirjena," priznava Daša, ki bo večno zvestobo partnerju obljubila v ožjem družinskem krogu nekje v Sloveniji.

"Želim, da podrobnosti ostanejo samo za naju. Lahko pa povem, da bo poroka v ožjem krogu. Tema in slog poroke bosta izžarevala stil starega Hollywooda, z veliko dobre glasbe in ljudi, ki jih imava rada," nam je povedala Daša, ki ima v teh dneh veliko nastopov tako doma kot v tujini.

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: osebni arhiv